Eredivisie dames en heren voorjaar competitie van start

Eredivisie dames en heren voorjaar competitie van start

De VeerhuisWessem/Westa heren en de Anytime FitnessMaasgouw/ Westa dames kenden beiden een nogal stroeve start van de eredivisie seizoen ouverture. Beide teams moesten aan het einde van hun wedstrijd vol aan de bak om de nederlaag een draaglijk aanzien te geven ( 2-5 ).

VeerhuisWessem/Westa icoon Daan Sliepen verscheen zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen WELYNQ / TTV Maashorst aan de start voor het nieuwe eredivisie seizoen bij de heren. De Westa heren kenden een weinig gelukkige start van de wedstrijd. Arturs Reinholds verloor na een 2-1 voorsprong in de vijfde game van Jochem de Hoop. Daan Sliepen legde bij zijn rentree de Zwitserse jeugd international Mauro Schärrer het vuur aan de schenen, echter zonder eindresultaat. Jelle Moris liet de Spanjaard Juan Pedro Sanchez Terrones in het begin van de wedstrijd alle hoeken van de tafel zien, wederom zonder eindresultaat. Na de pauze verloor Arturs Reinholds in vijf games van Mauro Schärrer en Jelle Moris moest het onderspit delven tegen Jochem de Hoop. Daan Sliepen zorgde voor het eerste winstpunt door in vier games te winnen van Juan Pedro Sanchez Terrones. In het afsluitende dubbelspel waren Jelle Moris en Arturs Reinholds in drie games te sterk voor de Hoop/Schärrer.

De Anytime Fitness Maasgouw/Westa dames beten zaterdagmiddag het spits af van het nieuwe eredivisie seizoen in Veenendaal in de uitwedstrijd tegen FysioScheepje / SKF. Na een 0-5 achterstand slaagden de Wessemse dames er als nog in om de eindstand met 2-5 een meer draaglijk aanzien te geven. Mascha Kovtoun won het laatste enkelspel van de middag tegen Xijin Zeng met 3-0 en het afsluitende dubbelspel werd door Daantje Lommen en Mascha Kovtoun in vijf games gewonnen van het duo Nouwen / Vonk.

Foto Henk Hommes.