Pickleball Westa

Binnenkort bij Westa

Pickleball op donderdagavond

TafeltennisCentrum Wessem

Kennismaken met pickleball

Binnenkort op donderdagavond in TafeltennisCentrum Wessem

Pickleball is een racketsport voor jong en oud: op een klein veld, met licht materiaal en heel snel geleerd

Pickleball verbindt: korte onderlinge wedstrijden en daarna snel weer wisselen met anderen

Pickleball blijft leuk: een verslavend spelletje waardoor bewegen als vanzelf gaat

Ga voor een korte introductie en uitleg via deze link naar you tube: 
https: //www.youtube.com/watch?v=fTvPYdKZqO0&t=4s

Introductie pickleball

Westa start pilot project

Westa wil met pickleball nieuw beweeg- en sportaanbod introduceren en toevoegen aan het huidige tafeltennis aanbod. 

Sporten is vooral plezier maken, bewegen, ontspannen en ontmoeten. De uitbreiding met het nieuwe aanbod zorgt daarnaast voor een toename van het aantal deelnemers. Nieuwe leden die ook beschikbaar zijn voor vrijwilligerstaken. 

Samenvattend een nieuwe doelgroep die verdere groei en een evenwichtige bezetting van de eigen accommodatie naar de toekomst toe mede mogelijk maken.

Wij gaan u de komende tijd op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de introductie van pickleball bij Westa.

Proefproject in 2023 en 2024

Als voorbode voor aanbod in de nieuwe accommodatie

Pickleball is een wereldwijd snelgroeiende, dynamische racketsport, afkomstig uit de USA. Deze sport is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het speelveld heeft de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen kleiner dan een tennisbal, is van plastic en bevat gaten. Het net is iets kleiner dan een tennisnet. Het racket, paddle genoemd, is hard, van hout of carbon.

Het pilot project met introductie vindt in de loop van 2023 en 2024 plaats in Tafeltenniscentrum Wessem. Westa neemt daar een jaar de tijd voor om in de huidige accommodatie te pionieren met pickleball, met voorlopig de aanleg van één speelveld. 

Bij het in gebruik nemen van de nieuwe accommodatie in het derde kwartaal van 2024 wil Westa de vereniging, de accommodatie en het sportaanbod een boost geven door de brede introductie van pickleball. Omdat de afmetingen van een pickleball veld identiek zijn aan die van een badmintonveld is het ideaalbeeld om in de komende jaren een mini racketsportcentrum te exploiteren met de mogelijkheden van een breed en divers aanbod van tafeltennis, pickleball, (dynamic) tennis en badminton.

De spelregels

De bal wordt onderhands geserveerd, startend aan de rechterzijde van het veld en wordt diagonaal gespeeld naar het tegenoverliggende servicevak. De bal mag uit de hand geserveerd of je mag hem laten vallen (niet opgooien) en laten stuiten. Bij een netservice wordt er gewoon doorgespeeld. De ontvangende partij moet de bal eerst laten stuiten, voor ze hem retourneren. En vervolgens moet ook de serverende partij de bal eerst laten stuiten. Pas de derde bal mag ook in één keer, d.m.v. een volley geslagen worden. Met stuit mag ook.

Punten kunnen alleen door de serverende partij worden gescoord. Je hebt een punt als de tegenstander er niet in slaagt een bal terug te slaan, de bal uit slaat, de geserveerde bal niet eerst laat stuiten, volleyt vanuit de non-volley-zone of zelf geraakt wordt door de bal. De game eindigt als een van de partijen elf punten heeft behaald met twee punten verschil.

Wanneer een partij een punt scoort, serveert dezelfde persoon door, maar dan vanaf de andere kant. Wanneer een speler het punt verliest serveert zijn medespeler vanaf de kant waar hij op dat moment staat. Als ook deze zijn service verliest gaat deze over naar de andere kant, waar de speler die rechts staat begint. Alleen aan het begin van de wedstrijd serveert maar 1 speler, waarna hij overgaat naar de andere kant.

Speelveld

Afmetingen

Het picklebalveld is 13,4 lang  en  6,1 meter breed voor zowel dubbel- als enkelspel. De nethoogte is 91,4 cm  aan de uiteinden en in het midden 86,4 cm. Het vak tussen de servicelijn en het net heet de non-volley zone en deze meet 2,13 meter vanaf het midden van het veld. Dat is inclusief de lijn, want deze hoort bij de non-volleyzone (ook wel ‘kitchen’ genoemd).

Rondom het speelveld heb je wel wat ruimte om het speelveld heen nodig. Aan de achterzijde minimaal 1,5 meter en aan de zijkant minimaal 1,5 meter.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

  AnytimeFitnessLogo-Maasgouw_Page_1
  e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
  helwegen
  posno sport
  tibhar 1
  rb_logo_jpg
  52263873_1318366084994933_4051159715051208704_n
  sloephuren limburg
  scooterhuren-limburg
  AH-logo-CMYK-metbalk
  ralph kessels
  sporttak platform