Pickleball Westa

Pickleball

'Het is een sport voor jong en oud. Het is lekker laagdrempelig. Als je wil leren tennissen dan duurt dat vijf jaar. Als je pickleball wil leren, kost het vijf uurtjes. Daarnaast gaat het snel en kan je het lekker met z'n vieren doen', aldus voormalig proftennisser Martin Verkerk.

Pickle & PingPong Bar

Ontmoeten, Ontspannen en bewegen. Met een grote portie gezelligheid!

Op je vrije avond een biertje drinken in combinatie met een potje pickleball of tafeltennis. Jouw collega’s of vrienden laten zien hoe goed je bent met een bat. Als tussendoortje onder het genot van een hapje en een drankje.

Of een compleet toernooi spelen tijdens een uitje met je vriendinnengroep. In onze Pickle & Ping Pong Bar maken wij dat op donderdagavond allemaal mogelijk.

Ter beschikking voor een sportief feestje staan een centre court, speeltafels, een voetbalspel, darts, een gezonde keuken en een flinke bar.

Elke donderdagavond van 19.30  – 22.00  uur en op zondagmorgen van 10.30 – 12.30 uur in TafeltennisCentrum Wessem. Gezelligheid kent geen grenzen!  Als liefhebber kun je een hele avond jouw slag slaan. Samen in de speelzaal is het idee. Gezelliger kunnen we het niet maken….

Ga voor een korte introductie en uitleg van Pickleball via onderstaande link naar You Tube: 
https: //www.youtube.com/watch?v=fTvPYdKZqO0&t=4s

Waarom Pickleball

Als voorbode voor aanbod in de nieuwe accommodatie

Het karakter van tennis, badminton, tafeltennis en Pickleball is hetzelfde: de bal moet over een net in het veld van de tegenpartij worden gespeeld om te kunnen scoren.

De oog-handcoördinatie (en dus de slag)  is bij tennis echter moelijker. Bij Pickleball is (net als bij tafeltennis)  het racketblad dichter bij de hand en kun je de bal makkelijker sturen. De bal is ook veel trager dan bij tennis en na de stuit heb je meer tijd om te retourneren. 

Ook bij hard slaan blijft de bal eerder “in”, maar vaak is Pickleball een tactisch spelletje met veel volleys aan het net en is het tempo daardoor lekker hoog. Ook bij pickleball kun je met effect spelen, maar daarvoor hoef je niet meteen je grip van het racket wezenlijk te wijzigen.

Kortom: Pickellall is een wat trager, gemakkelijker te leren spel, waarbij je zonder hard te hoeven slaan tactisch goed kunt spelen.

De spelregels

De regels zijn voor een deel vergelijkbaar met tennis en badminton

Aangezien Pickleball  een typisch Amerikaanse sport  is bestaat er bijna alleen maar uitgebreid Engelstalig videomateriaal.

Bert Utens heeft van een uitgebreide versie zelf een korte samenvatting gemaakt en met een Nederlandstalige ingesproken vertaling.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

  Logo - Restaurant Pont
  e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
  helwegen
  posno sport
  tibhar 1
  RaboClubSupport
  sloephuren limburg
  scooterhuren-limburg
  AH-logo-CMYK-metbalk
  Logo - BB Pont (1)
  ralph kessels
  sporttak platform