Westa tafeltennis sinds 1965

Westa in een notendop

Naam vereniging
Bij de oprichting op 24 juli 1965 krijgt de vereniging de naam mee van tafeltennisvereniging “De Maasmeppers”. Wie weet het nog?  Maasmeppers, het klinkt niet meer van deze wereld. Die naam is in 1992 gewijzigd in Westa. Voor diegene die het niet  weten, Westa staat voor Wessem Tafeltennis. 

Accommodatie
In de loop der jaren heeft Westa op meerdere locaties in Wessem gespeeld:

 • 1965 – 1972: jeugdhuis in de St. Jorisstraat
 • 1972 – 1982: gecombineerd in jeugdhuis St. Jorisstraat en gymzaal Kloosterlaan;
 • 1982 – 1995: sportzaal de Tump aan de Thornerweg;
 • 1995 – heden: huidige locatie Kloosterlaan 6B.
 • Verder tussendoor speelde de vereniging ook nog kort op de bovenzaal van Leblanc op de Markt en in het patronaat achter de huidige accommodatie. 

Trainers en training
In de analen van de vereniging zijn de volgende  namen van trainers terug te vinden:

 • als eerste trainer wordt genoemd J. Rutten uit Geleen (1970);
 • Ber Verjans uit Weert (1975);
 • John Tegels uit Reuver: eind jaren zeventig;
 • 1982 – 1986: Mia Wehrens uit Born en Jan Hendriks uit Swalmen;
 • vanaf 1987: John Leenders en Wido Smeets
 • midden jaren negentig: Pieke Franssen en John Leenders;
 • Li Nan Sun vanaf 2006
 • Remi Beelen en Li Nan Sun vanaf 2014 

Wij willen in deze context ook nog  terug denken en stilstaan bij het zo tragische verlies van onze tafeltennisvriend John Leenders, die veel te vroeg van ons is heen gegaan. Hij zal ongetwijfeld met veel genoegen van boven toezien hoe wij momenteel met onze jeugdige talenten Nederland veroveren. Want de jeugd dat was ook zijn leven.

Competitie
Teams van Westa zijn inmiddels bij zowel de dames als heren een vaste waarde in de Nederlandse competities met als hoogtepunt de twee landskampioenschappen van de heren. Na ongeveer 13 of mogelijk nog meer keren te hebben deelgenomen aan de play-offs. Niet onvermeld mogen blijven de drie landskampioenschappen van onze jongensteams rondom de eeuwwisseling. 

Individueel
Vanaf de midden jaren negentig zijn er zowel bij de jeugd als de senioren vele Nederlandse titels behaald. Ik denk dat we de teller inmiddels zijn kwijtgeraakt. De laatste landskampioenen anno 2018 zijn Karlijn van Lierop, Barry Berben en Jelle Moris.

Ook hebben vele spelers van Westa Nederland vertegenwoordigd op internationale wedstrijden en toernooien, zoals op EK’s en WK’s. Uithangborden voor Westa waren daarbij Daan Sliepen en Linda Creemers. Zij stonden aan het begin van onze huidige successen. En zij zijn gelukkig nog steeds actief om een nieuwe toekomst mede mogelijk te maken.

Westa Talent
Westa staat bekend als opleidingscentrum pur sang. Met trost mogen wij constateren dat Westa al een decennium de beste jeugd opleiding heeft van Nederland.  Onze opleiding wordt sinds jaar en dag financieel ondersteund door de Provincie Limburg. Voor waarde scheppend om al die trainingsuren die onze jongens en meisjes maken mede mogelijk te maken. Zonder deze steun zou dit alles niet mogelijk zijn in de huidige tijd waar sponsoring voor kleine sporten een uitzondering is geworden.

Voor degenen die het nog niet wisten, de opleiding en onze vereniging worden gedragen door een grote schare van eigen vrijwilligers. Westa kleurt al sinds jaren rood! Rood staat in de sterren voor kracht, macht en energie. Voor motivatie, leiding en warmte. En voor stimulatie, actie en passie. Allemaal van toepassing voor en door onze eigen Westa cultuur. 

Een leven lang in beweging. Dat is ons motto. Dat geldt voor de breedtesport maar ook voor onze talent ontwikkeling. Talenten van nu zijn onze helden van morgen ! Dat is wat ons bezighoudt  en verbindt.  En wat jouw talent ook is, wij kunnen het in elke vorm gebruiken bij Westa. Voor het realiseren van onze ambities. Van opa, oma, ouders, broers en zusjes,  leden, oud leden, supporters, liefhebbers, recreanten, begunstigers, sponsors, NTTB en Afdeling Limburg van de NTTB, overheden en semi overheden. Ofwel alle belanghebbenden. Kortom, met zijn allen zijn wij Westa!

Pont
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
sloephuren limburg
helwegen
sporttak platform
logo-anytime-maasbracht
AH-logo-CMYK-metbalk
logo-anytime-panheel
rabobank doet met ons mee
stiga game11
maasgouw
wessem maasdorp