Vertraging ingebruikname sporthal en gemeenschapshuis in Wessem

Vertraging ingebruikname sporthal en gemeenschapshuis in Wessem

In Wessem wordt Sporthal de Tump verbouwd en naast de sporthal een nieuw gemeenschapshuis gebouwd. In juli worden beide gebouwen opgeleverd, maar kunnen nog niet in gebruik worden genomen. Door een overvol stroomnetwerk zijn er problemen met het aansluiten van beide gebouwen op het elektriciteitsnetwerk. Wij zijn in nauw overleg met Enexis op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Mogelijke oplossing

Voor beide gebouwen is een grootverbruikersaansluiting nodig. Dit is op dit moment niet mogelijk. Wat wel kan is een kleinverbruikersaansluiting in combinatie met accubatterijen. Ook hier hebben we te maken met wachttijd en/of levertijd. Maar minder lang. Omdat sporthal de Tump een bestaand gebouw is en daardoor al een aansluiting heeft kan de aansluiting sneller gerealiseerd worden. Enexis heeft aangegeven dat de sporthal naar verwachting uiterlijk in week 34 aangesloten wordt.

Voor het gemeenschapshuis ligt dit anders. Dit is een nieuwe accommodatie en heeft nog geen aansluiting. Het aansluiten op het elektriciteitsnetwerk duurt daarom langer. We wachten nog op een reactie van Enexis wanneer het gemeenschapshuis aangesloten kan worden.

Bron: Nieuwsbrief Gemeente Maasgouw dd. 28 mei 2024