Ook de vrouwen van RestaurantPont/Westa blijven in de eredivisie

Ook de vrouwen van RestaurantPont/Westa blijven in de eredivisie

Ook de tafeltennissters van Restaurant Pont/Westa hebben zich zaterdagmiddag gehandhaafd in de eredivisie. Het degradatieduel tegen hekkensluiter Disnierats werd met 4-0 gewonnen.

Nadat de mannen van Westa zich vorige week al verzekerden van een langer verblijf op het hoogste niveau, deden zaterdag de vrouwen dat ook. RestaurantPont/Westa was vooraf al de grote favoriet voor de beslissingswedstrijd op neutraal terrein in Den Bosch. Disnierats was het hele seizoen al de eredivisie laatste. De vrouwen uit Hoorn waren ook dit keer niet opgewassen tegen Westa.

Mascha Kovtoun bracht de Wessemse ploeg op voorsprong door eenvoudig met 3-0 te winnen van Janine Grootjans. Anouk van den Boom had het moeilijker door tegen Olga Dmitrieva de maximale 5 games nodig te hebben voor de uiteindelijke winst. Daantje Lommen was vervolgens in drie games veel te sterk voor Nicole van der Ark. Door haar tweede winstpartij van de dag maakte Mascha Kovtoun tegen Dmitrieva het karwei vakkundig af.

Foto: Westa