Nieuw racketsport aanbod bij Westa, Pickleball

Nieuw racketsport aanbod bij Westa, Pickleball

Tafeltennisvereniging Westa introduceert met Pickleball nieuw beweegaanbod. Pickleball is een wereldwijd snelgroeiende, dynamische racketsport, afkomstig uit de USA. Deze sport is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het speelveld heeft de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen kleiner dan een tennisbal, is van plastic en bevat gaten. Het net is iets kleiner dan een tennisnet. Het racket, paddle genoemd, is hard, van hout of carbon.

Pickleball iets voor jou?

Bert Utens, sinds kort bestuurslid bij Westa, over de Pickleball introductie: “Het is in Nederland nog relatief onbekend, maar het spelletje heeft veel potentie aangezien het laagdrempelig, maar toch dynamisch en actief is. Introductie van Pickelball is een uitgelezen kans voor Westa om een nieuwe doelgroep aan ons te binden, zeker met het oog op de nieuwe accommodatie!”

Op donderdagavond wordt Pickleball gespeeld in Tafeltennis Centrum Wessem. Iedereen is welkom, lid of geen lid. Wel graag van te voren even aanmelden.

Hulp vanuit het Sportakkoord Maasgouw

Met de hulp van een eenmalige subsidie vanuit het uitvoeringsbudget van het Sportakkoord van de Gemeente Maasgouw is Westa gestart met pickleball. De start van Pickleball is goed ontvangen bij bestaande leden alsook niet-leden. Op dit moment zijn er zo’n 16 spelers actief.

Kom eens proberen!

Bij interesse word je toegevoegd aan de Pickleball groepsapp”. Stuur hiervoor een mailtje naar racketsport@westa.nl

Tafeltenniscentrum Wessem, Kloosterlaan 6B