Eredivisieteams Westa klaar voor het nieuwe seizoen

Eredivisieteams Westa klaar voor het nieuwe seizoen

Vanaf september 2023 gaat het nieuwe eredivisieseizoen in de Nederlandse tafeltenniscompetitie van start. Opnieuw staat Westa met twee eredivisieteams aan de start. Beide eredivisieteams van Veerhuis Wessem/ Westa en Restaurant Pont/ Westa zijn compleet voor het nieuwe eredivisieseizoen.

Sliepen keert definitief terug
Het Veerhuis Wessem/ Westa herenteam blijft op grote lijnen intact en bestaat vanaf het nieuwe seizoen opnieuw uit Arturs Reinholds, Daan Sliepen, Aleksandrs Maskalonoks, Julien Meurant en Jelle Moris. Daines Reinholds, vervult een reserverol. Belgisch talent Per Gevers kiest na een succesvol seizoen in de Nederlandse competitie voor een avontuur in de Belgische superdivisie. Kind van de club Jelle Moris is in principe dit najaar niet of beperkt inzetbaar door een buitenlandse stage in Spanje voor zijn studie. Aleksandrs Maskalonoks vult komend seizoen de plek in van Jelle. Positief nieuws vermeldenswaard is de rol van ‘Mr. Westa’ Daan Sliepen. Nadat Daan recent zijn rentree in de eredivisie vierde met twee keer een invalbeurt, zal hij komend jaar een vaste en prominente rol krijgen in het team. Sliepen over zijn terugkeer: ‘’Het afgelopen seizoen heb ik Westa kunnen helpen door te spelen tegen TTV Maashorst en Smash ‘70. Ondanks lange tijd geen wedstrijden te hebben gespeeld kijk ik positief terug op mijn niveau tijdens deze wedstrijden.  In de speelzaal blijft het spelletje altijd kriebelen. Bovendien ben ik nog steeds fit waardoor ik erop vertrouw dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor Westa’’.

Dames bouwen verder
Het damesteam bestaat in het nieuwe seizoen opnieuw uit Mascha Kovtoun, Anouk van den Boom, Daantje Lommen, Kim Hergelink en Sara Devos. De piepjonge dames krijgen de ruimte om zich verder te ontwikkelen in de eredivisie. Sara Devos blijft actief voor Westa, de invulling van haar rol is echter nog afhankelijk van haar verplichtingen in de Franse competitie. Nieuw is de naamgeving van de damesformatie. De dames zullen komend seizoen uitkomen onder de naam Restaurant Pont/ Westa. Zo’n  tien jaar lang was Anytime Fitness actief als naamsponsor voor de Wessemse dames. Anytime Fitness Maasgouw blijft als partner verbonden aan Westa, maar maakt komend seizoen ruimte voor Restaurant Pont als nieuwe naamgever.

Met vertrouwen naar een nieuwe huisvesting
Bestuurslid Marco Akkermans is tevreden met de nieuwe teamsamenstellingen; ‘’Continuïteit met het oog op de toekomst is voor Westa belangrijk. Zeker met het oog op onze nieuwe accommodatie die we betrekken vanaf de najaar competitie van 2024. De club groeit en het spelen van eredivisie blijft een trekpleister en biedt inspiratie voor de tafeltennissport in de regio en voor onze vereniging. Wij zijn blij dat we met de bekende en vaste groep spelers het nieuwe seizoen kunnen starten.