Toernooien

Toernooien

Toernooien

Jeugd, senioren, veteranen en sporters met beperking: in Nederland is er elke week wel een tafeltennistoernooi voor één van deze doelgroepen. Een deel van de NTTB-evenementen is voor competitiespelers van de hoogste landelijke tot de laagste afdelingsklasse. Maar verenigingen, afdelingen, overheid, scholen en natuurlijk de NTTB organiseren ook toernooien voor recreanten bijvoorbeeld ter kennismaking met de sport.

Toernooien vinden, met uitzondering van sommige topevenementen, vrijwel altijd op zaterdag en/of zondag plaats en staan vooral in de periode september t/m juni op de agenda. De NTTB heeft de regie over grote nationale toernooien.  

  • Nationale Jeugd Meerkampen (NJM)
  • Jeugd Ranglijst toernooien
  • Limburgse Kampioenschappen (LK)
  • Nationale en Limburgse Jeugd Masters (LJM)
  • Nederlandse Kampioenschappen Jeugd en Senioren
  • Internationale tafeltennistoernooien in Linz, Luik en Düsseldorf
  • Planken Toernooi

Licenties Jeugd

Bij de jeugd bestaan vier leeftijdsklassen (junioren, kadetten, pupillen en welpen). Bij junioren, kadetten en pupillen bestaan drie niveaus: A, B en andere spelers. Bij de welpen bestaat alleen de licentie A, daarnaast zijn er nog welpen zonder licentie. De A- en B-licentiehouders (landelijke licenties) staan vermeld op NTTB-ranglijsten.nl. Zie verwijzing onderaan deze pagina.

Alle andere jeugdspelers hebben geen licentie. Jeugdlicenties gelden, tussentijdse promotie of degradatie op grond van resultaten uitgezonderd, tot het einde van het wedstrijdseizoen. Aan het begin van het nieuwe wedstrijdseizoen (per 1 juli) worden alle spelers opnieuw ingedeeld.

Alle jeugdtoernooien worden op basis van de sterkte van de ingeschreven spelers ingedeeld. Uitgangspunt daarbij is de meest recent beschikbare ELO-ranglijst (inclusief bonuspunten).

Licenties senioren

Wijzigingen van de landelijke senioren licenties (A, B en C) worden in voorkomende situaties alleen automatisch verhoogd als een speler of speelster een daarvoor vastgesteld resultaat heeft bereikt. Dit gaat om deelname aan de landelijke competitie, het deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen (senioren) of de Nationale Meerkampen (senioren) en de plaats op de Nederlandse- of wereldranglijst voor senioren.

In alle andere gevallen wordt de seniorenlicentie alleen verhoogd via een aanvraag aan de landelijke licentiefunctionaris senioren. Zoals voor een speler/speelster die in een buitenlandse competitie uitkomt, voor een speler/speelster die deelneemt aan de afdelingscompetitie, voor een speler of speelster die voldoende aantal toernooipunten hebben bereikt en voor jeugd en 1e-jaars senioren die een bepaalde plaats op de jeugdranglijsten hebben bereikt.

Als een speler/speelster niet (meer) voldoet aan de noodzakelijke criteria wordt de licentie automatisch verlaagd. Ondanks alle zorgvuldigheid kunnen er toch fouten zijn gemaakt. Indien er onjuistheden zijn of je het niet eens bent met de licentiewijziging en je hebt goede argumenten voor handhaving van de oude licentie, dan kun je de landelijke Seniorenlicentiefunctionaris verzoeken de wijziging op grond van die argumenten opnieuw te beoordelen.

Het inschrijven voor toernooien gaat op basis van licentieklassen. In de toelichting senioren staan de voorwaarden voor het bepalen van de seniorenlicenties. Voor spelers en speelsters, die naar een andere vereniging zijn gegaan, kan het voorkomen dat hun vorige vereniging nog achter hun naam staat.

Niet landelijke senioren licenties (D, E, F, G en H) kunnen gewijzigd worden op aanvraag bij de afdelings licentiefunctionaris. Licenties worden dan berekend met gebruik van de basisgetallen tabel.

Pont
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
sloephuren limburg
helwegen
sporttak platform
logo-anytime-maasbracht
AH-logo-CMYK-metbalk
logo-anytime-panheel
rabobank doet met ons mee
stiga game11
maasgouw
wessem maasdorp