Ranglijsten

NTTB Elo rating ranglijst

Sinds 1 januari 2016 gelden voor de senioren de ranglijsten op www.nttb-ranglijsten.nl. Sinds 1 juli 2018 worden deze ranglijsten ook gebruikt voor alle nationale jeugdtoernooien. Voor de toekenning van de A- en B-licenties jeugd gelden de ranglijsten die op de ‘oude’ manier worden samengesteld. De meest recente jeugdranglijsten en internationale ranglijsten zijn terug te vinden op deze website.

Elke speler heeft een bepaalde rating. De winnaar van een wedstrijd krijgt er punten bij. Bij de verliezer van een wedstrijd wordt een aantal punten afgetrokken. Het aantal punten dat er bij de winnaar bij komt en bij de verliezer af gaat hangt af van het verschil in rating tussen beide spelers. Het aantal punten dat bij het totaal wordt opgeteld of er van wordt afgetrokken wordt bepaald door de ratingpuntentabel.

Bij winst tegen een speler zonder rating worden geen punten toegekend. Als een speler met een rating verliest tegen een speler zonder rating worden 8 punten van de rating van de verliezer afgetrokken. Alle berekeningen van ratingpunten worden alleen uitgevoerd op de ratingpunten. De eventuele bonuspunten van een speler worden hierbij niet in beschouwing genomen.

Afhankelijk van de competitie of het toernooi worden de punten die voor winst worden toegevoegd vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Hoe belangrijker het toernooi, hoe hoger de factor.

Pont
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
sloephuren limburg
helwegen
sporttak platform
logo-anytime-maasbracht
logo-anytime-panheel
maasgouw