Eredivisieteams klaar voor najaar in gloednieuw onderkomen

Eredivisieteams klaar voor najaar in gloednieuw onderkomen

Een volgende mijlpaal in de bijna 60 jarige historie van Westa. Na een procesgang van bijna 13 jaar opent Westa in de najaar competitie haar deuren in het gloednieuwe onderkomen aan de Thornerweg 5 in Wessem. Ook in het nieuwe seizoen is Westa met twee teams vertegenwoordigd in de Nederlandse eredivisie tafeltennis. Beide eredivisieteams zijn in samenstelling compleet voor het nieuwe seizoen. De spelers en speelsters kijken met veel vertrouwen uit naar de start van de competitie.

De heren bouwen verder met de vaste basis

Het Veerhuis Wessem/ Westa herenteam blijft in grote lijnen intact. Daan Sliepen, Arturs Reinholds en Aleksandr Maskolonoks blijven Westa trouw. Jelle Moris vervult een reserverol en Julien Meurant keert terug naar zijn vertrouwde club TTC Dilbeek. Jeroen Kivits en Matthias Vanvinckenroye versterken het eredivisieteam. De ervaren Kivits is geen onbekende in de Nederlandse eredivisie en kwam in het verleden uit voor Landskampioen FVT Rotterdam. Het 19- jarige talent Vanvinckenroye, zoon van oud- Westa speler Davy traint al enige tijd in Wessem en past perfect in de nieuwe samenstelling.

Piepjong en Limburgs gekleurd damesteam gaat voor lijfsbehoud

Ook het damesteam blijft in grote lijnen ongewijzigd. Mascha Kovtoun, Daantje Lommen, en Anouk van den Boom staan net zoals vorig jaar op de teamlijst. Na enkele succesvolle jaren neemt Sara Devos afscheid en focust zich op haar carrière in België. Ook wordt er afscheid genomen van Kim Hergelink, die helaas vanwege fysieke ongemakken het afgelopen jaar weinig aan spelen toe kwam. Versterkingen binnen het damesteam komen vanuit Belgisch jeugdinternational Lotte Nuyttens en de Limburgse talenten Dido Giesen en Anne-Fleur Hamaekers. Anne-Fleur, product van de Westa jeugd, mocht het afgelopen jaar al enkele keren met succes aan de eredivisie ruiken en zal komend seizoen een vaste plek op het team krijgen.

Stevig fundament voor de toekomst

Naast het betreden van een nieuwe toekomstbestendige accommodatie is Westa verheugd te kunnen melden dat er diverse partnerships zijn verlengd. ReynDesign wordt de komende jaren de nieuwe naamsponsor van de damesformatie. ReynDesign is een dynamisch bedrijf met een lange historie in verwerking van natuursteen, composiet, keramiek en marmer. ReynDesign heeft zich gespecialiseerd op het produceren van kwaliteitskeukenbladen. Café-Maasterras ’t Veerhuis, al bijna niet meer weg te denken binnen Westa, verlengde onlangs de verbintenis als naamsponsor van de herenformatie. Ook is de succesvolle samenwerking met Posno-Sport recent met vier jaar verlengd.

Bestuurslid Marco Akkermans over alle ontwikkelingen: ‘’Continuïteit met het oog op de toekomst is voor Westa belangrijk. Zeker met het oog op onze nieuwe prachtige accommodatie. De club zit in de lift. We zijn met succes nieuw aanbod pickleball gestart en zijn betrokken bij diverse maatschappelijke projecten in de gemeente Maasgouw en Echt-Susteren. Het spelen van eredivisie blijft daardoor een grote trekpleister, niet alleen voor onze vereniging, maar zeker ook voor de sport in de regio en provincie.

Nieuwe ontmoetingsruimte in aanbouw