Vitaliteitsprogramma senioren Maasgouw – Westa Tafeltennis

Fifty+ ViTT in de gemeente Maasgouw. Fit en veilig ouder worden? Kom meedoen! Samen aan de tafel.

Fifty+ ViTT is een vitaliteitsprogramma dat ontwikkeld is voor tafeltennis.  Gezond ouder worden is van alle leeftijden. Dit thema wordt maatschappelijk steeds belangrijker omdat het aantal ouderen de komende decennia sterk blijft toenemen. De groep ouderen groeit versneld. Westa Tafeltennis  speelt hierop in en wil iedereen laten ervaren hoe laagdrempelig, gezellig en fit je wordt van tafeltennis. In het programma Fifty+ ViTT wordt er gewerkt aan vitaliteit, conditie en sociale contacten. 

Samen met leeftijdsgenoten (50+’ers) gaat u 10 weken aan de slag om u fitter te voelen. Elke donderdagmorgen om 10.00 uur wordt u een bewegingsprogramma aangeboden door een enthousiaste trainer. Na afloop van de training is er de gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. Ook is er ruimte om onder het genot van een drankje te kaarten, dammen of schaken. Een gezellige nazit om sociale contacten verder uit te diepen. 

Fifty + ViTT is een compleet programma waar iedereen welkom is. Voor 10 weken betaalt u voor een strippenkaart euro 50,= , inclusief een kopje koffie of thee.  Leuk idee om mee te doen? Dan graag even onderstaand deelname formulier invullen en aanmelden . Dat geldt ook voor andere vragen en/ of opmerkingen.

het project Fifty+Vitt

De ‘oudere’…Iedereen is zo oud als hij of zij zich voelt, een bij iedereen bekend cliché maar oh zo waar. De ‘senioren’ zijn met hun gezondheid bezig en zijn daardoor op zoek naar activiteiten die hun gezondheid toe laat, hebben wellicht overdag mogelijkheden en vinden sociale contacten bij hun sportactiviteit belangrijk. Zij zijn niet bezig met leeftijd. Met name het vitaal door het leven gaan wordt steeds belangrijker.

samen aan tafel

Alhoewel veel 50-plussers bewust zijn van de gezondheidseffecten van bewegen, zijn plezier en sociale interactie de belangrijkste redenen om te sporten. Tafeltennissen in een groep met leeftijdsgenoten is niet alleen gezellig, maar geeft vertrouwen om op eigen niveau te kunnen sporten en de nodige steun om het makkelijker vol te houden.

tafeltennis en gezondheid

Belangrijk gegeven is en blijft de gezondheid. Het is dé reden die mensen aangeven om te gaan sporten. Nu is tafeltennis als sport al zeer laagdrempelig maar als u verder denkt aan bijvoorbeeld tafeltennis als gezondheidssport dan is onze sport echt een goed middel. Niet alleen is sporten (en dus tafeltennis) goed voor de lichamelijke gezondheid zoals het versterken van spieren, botten en hart- en vaatstelsel, maar ook is tafeltennis goed voor onze mentale gezondheid.

Maria

Door deel te nemen aan laagdrempelige sportactiviteiten ervaart Maria als 50-plusser op een veilige manier hoe leuk sporten is. Samen met leeftijdsgenoten gaat Maria aan de slag om u fitter te worden. Elke donderdagmorgen wordt een training gegeven door een van de enthousiaste trainers. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken en een kaartje te leggen .

doelgroep

Het project richt zich op alle inwoners 55+ in de Gemeente Maasgouw met de dorpskernen Beegden, Heel, Linne, Maasbracht, Ohé en Laak, Stevensweert, Thorn en Wessem. Westa Tafeltennis wil iedereen laten ervaren hoe laagdrempelig, gezellig en fit je wordt van tafeltennis. In het programma Fifty+ ViTT wordt er gewerkt aan vitaliteit, conditie en sociale contacten. Fifty + ViTT is een compleet programma waar iedereen welkom is.

Aanbod

Als eerste kennismaking starten wij op donderdagmorgen een lessenreeks voor de leeftijdscategorie 50+, bestaande uit 10 lessen, welke gericht zijn op verbetering van vitaliteit. De lessen staan onder leiding van een ervaren en gediplomeerde tafeltennistrainer geassisteerd . Iedereen kan op eigen manier meedoen, eigen tempo, eigen niveau. Accenten liggen op het gebied van bewegen, gastvrijheid en gezelligheid. Na het sportieve deel is er maximaal ruimte voor ontmoeten en ontspannen.

Kom meedoen met Fifty + ViTT ? Meldt u aan!

Leuk idee om mee te doen? Dan kunt u zich hier aanmelden  (naam, e-mailadres, uw bericht). Ook voor informatie, vragen en/ of opmerkingen kunt u dit formulier gebruiken. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons terug.

  e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
  sloephuren limburg
  helwegen
  sporttak platform
  logo-anytime-maasbracht
  logo-anytime-panheel
  rabo klein
  Go for Gold 2
  maasgouw
  nttb