Op weg naar de eredivisie

Op weg naar de eredivisie

Op weg naar de eredivisie

Aflevering 1 ( uit een serie van 6 )

De VeerhuisWessem/Westa heren van Tafeltennisvereniging Westa uit Wessem werden in november 2019 overtuingend kampioen in de eerste divisie.

Barry Berben, Jelle Moris, Kas van Oost en drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds zetten in het nieuwe seizoen alles op alles om te promoveren naar de eredivisie. Eind april 2020 zullen we weten of het hen lukt. Wij volgen hen op hun weg naar de eredivisie.

In deze eerste aflevering zochten we ze op tijdens een training en vertellen ze onder andere over hun ambities.

 

Competitie gestopt

Nu de Tafeltennisbond de competitie heeft stilgelegd in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, heerst bij Tafeltennisvereniging Westa uit Wessem onduidelijkheid over de gevolgen dat dit heeft voor de afloop van de competitie. Door de goede prestaties van de spelers was de kans op promotie naar de eredivisie groot. 

De tafeltennisbond heeft voor alle tafeltenniscompetities besloten dat het jaar overgespeeld moet worden. Over de eredivisie en de eerste divisie in het tafeltennis is nog geen besluit genomen.

Als het jaar overgespeeld moet worden betekent dat nogal wat voor de spelers en de club. Reden dat het bestuur van Westa de tafeltennisbond een brief heeft geschreven met een aantal oplossingsrichtingen.

Drie Wessemse jongens debuteren in de eredivisie

Na de degradatie van Westa uit de eredivisie in 2018 zette tafeltennisvereniging Westa alle kaarten op eigen Wessemse talenten om op zo kort mogelijke termijn terug te keren in de eredivisie. En met succes. Want de eerste missie is geslaagd. Na een kampioenschap in de najaar competitie van 2019 was Westa met succes op weg met een riante voorsprong in de eerste divisie. Tot in maart 2020 het Corona virus toesloeg en de competitie noodgedwongen werd stopgezet. Een kleine maand wachtte Westa in spanning op een besluit van de NTTB. Begin april bracht het hoofdbestuur het verlossende woord. Veerhuis Wessem/ Westa promoveerde alsnog op basis van het recente kampioenschap in het najaar 2019 naar de nationale eredivisie. 

De geleverde topprestatie is een unicum in de vaderlandse tafeltennis geschiedenis. Drie youngsters uit één kleine dorpskern die het hoogste platform van het Nederlandse tafeltennis bestormen op zo’n jonge leeftijd.  Jelle Moris en Kas van Oost maakten als zesjarige jongetjes kennis met de eerste beginselen van het tafeltennis. Op die leeftijd kwamen Jelle en Kas nog maar nauwelijks boven de tafel uit. Op deze manier is 10 jaar geleden het spel op de wagen gekomen. En is de tafeltennis carrière begonnen. Barry Berben haakte op negen jarige leeftijd aan bij zijn team- en leeftijdgenoten.

AnytimeFitnessLogo-Maasgouw_Page_1
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
helwegen
sporttak platform
rb_logo_jpg
52263873_1318366084994933_4051159715051208704_n