Corona protocol competitie

Corona en de competitie

Competitieprotocol vanaf 12 september

Na de noodgedwongen beëindiging van de voorjaarscompetitie start op zaterdag 12 september de najaarscompetitie 2020. 

Ook tijdens competitiewedstrijden blijft het uitgangspunt dat gezondheid en veiligheid op de eerste plaats staat, zowel voor spelers, trainers als vrijwilligers. Westa is blij weer te kunnen starten, maar beseft ook dat het een grote uitdaging is om in ons huidige tafeltenniscentrum een veilige omgeving op 1.5 meter te realiseren. Het uitgangspunt van Westa is om in elk geval alle competitiespelers op een veilige manier te laten starten. Door de grootte en inrichting van de huidige accommodatie zijn we genoodzaakt slechts een beperkt aantal toeschouwers toegang te geven.

Daarom worden er enkele maatregelen genomen tijdens competitiedagen. De verantwoordelijkheid voor handhaving van de regels ligt bij Westa en haar leden. Daarom doen we een oproep aan alle betrokkenen om deze regels te accepteren en op te volgen. Over toernooideelname is op dit moment nog niets bekend. Hierover zullen jullie later worden geïnformeerd.

Wij realiseren ons dat veranderende omstandigheden invloed kunnen hebben op de genomen besluiten. Door de onzekerheid rondom COVID19 vindt er mogelijk gedurende het seizoen een verscherping en/of versoepeling van maatregelen plaats.

Onderstaand het competitieprotocol van Westa dat op 12 september van start gaat.

Zie ook aanvulling op ‘protocol tafeltennis’ voor competities en toernooien:
https://www.nttb.nl/wp-content/uploads/2020/09/Wedstrijdsport-Protocol-Tafeltennis-versie-1.pdf

Algemene regels voor alle bezoekers tijdens competitiedagen in Wessem:

 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft;
 • Was je handen en registreer je aanwezigheid meteen bij binnenkomst;
 • Houd je te allen tijde aan de afgesproken 1,5 meter afstand (buiten de sportactiviteit om) van elkaar;
 • Kleed je zoveel als mogelijk thuis al om. We adviseren thuis te douchen.
 • Na elke wedstrijd wordt de speeltafel en bal gedesinfecteerd door de spelers. Westa zorgt voor voldoende desinfectiemiddelen;
 • Spreek elkaar aan indien bezoekers zich niet aan de regels houden;
 • Voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand en houd je aan de voorschriften van het RIVM. Denk aan handen wassen voor en na bezoek aan de accommodatie, niezen in elleboog etc.

Voor alle competitiespelers, coaches en/of ouder/begeleiders tijdens wedstrijden in Tafeltenniscentrum Wessem:

 • Alleen competitiespelers die een wedstrijd spelen, hebben toegang tot de accommodatie. Dat betekent dat er per team maximaal vier spelers en één coach aanwezig zijn.
 • Tijdens het tafeltennissen in het aangegeven centercourt is de 1.5 meter geen verplichting. Meteen na afloop van de wedstrijd dienen spelers en coaches (ouder dan 18 jaar) op 1.5 meter afstand te blijven.
 • Op zaterdagen is per competitie spelend team één ouder of begeleider toegestaan. Dit dient onderling in de teams afgesproken te worden. Deze regel is uitgezonderd de ouder die kantinedienst heeft.
 • Tijdens eredivisiewedstrijden op zondag worden max. twee ouders per team  toegelaten. Dit dient onderling in de teams afgesproken te worden. Deze regel is uitgezonderd de ouder die kantinedienst heeft.
 • Onderling kunnen ouders afspraken maken over het tijdsblok waar ze wel/niet aanwezig zijn in de accommodatie. Deze afwisseling zorgt ervoor dat elk betrokken ouder één deel van de wedstrijd aanwezig kan zijn.
 • Bovenstaande richtlijnen gelden ook voor uitspelende clubs. Per club zijn maximaal vier spelers, één coach en één begeleider welkom.

Bezoekers/toeschouwers:

 • Door de beperkte ruimte kunnen er op dit moment helaas geen overige toeschouwers worden toegelaten in tafeltenniscentrum Wessem.
 • Zowel op zaterdag als op zondag worden competitiewedstrijden gestreamd op onze Facebookpagina.

Kantine en kleedlokalen:

 • Kleedlokalen zijn geopend. Denk hierbij aan de 1.5 meter regel. Wacht liever 10 minuutjes totdat andere spelers gereed zijn.
 • We vragen thuisspelende teams om zoveel mogelijk thuis te douchen na afloop van de wedstrijden. Hierdoor maken we ruimte voor uitspelende teams in de kleedlokalen.
 • De kantine is op wedstrijddagen geopend voor spelers, coaches en de beperkte aanwezige ouders/begeleiders. Voor overige bezoekers is de kantine net zoals de rest van de accommodatie niet toegankelijk. Denk ook in de kantine aan de 1.5 meter regel en neem na het bestellen van je consumptie plaats op de aangegeven stoelen en/of barkrukken.

Media:

 • Lokale, regionale en provinciale media heten we van harte welkom tijdens onze eredivisiewedstrijden. Een vereiste is dat mediapartners zich min. twee dagen voor aanvang van de wedstrijd aanmelden via secretariaat@westa.nl.

Bestuur:

 • Het bestuur van Westa heeft toestemming om het tafeltenniscentrum op wedstrijddagen te betreden om organisatorische zaken te coördineren alsook te handhaven op de opgestelde richtlijnen.

Advies bij uitwedstrijden:

Net zoals Westa heeft elke club in Nederland haar eigen protocol dat is afgestemd op de grootte en mogelijkheden van de betreffende accommodatie. Door deze veranderde situaties krijgen alle Westa competitiespelers, coaches en begeleiders ook wekelijks met andere situaties en protocollen te maken. Westa roept alle spelers, coaches en begeleiders op om deze protocollen te respecteren en op te volgen.

Onderstaand de belangrijkste richtlijn:

 • Het is toegestaan om gezamenlijk naar uitwedstrijden te rijden. Westa adviseert spelers en begeleiders om mondkapjes te dragen tijdens reis naar de bezoekende club.

Vragen?
Neem contact op met Marnik Gommers.

 

AnytimeFitnessLogo-Maasgouw_Page_1
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
helwegen
tibhar 1
posno
posno 2
52263873_1318366084994933_4051159715051208704_n
AH-logo-CMYK-metbalk
rb_logo_jpg
sporttak platform
delta limburg
ralph kessels