Competitie

Competitie

Bij Westa heb jij als sporter meerdere mogelijkheden om competitie te spelen. Op zowel doordeweekse dagen als in het weekend bieden wij mogelijkheden om naast de gebruikelijke trainingen ook in wedstrijdverband ambitieus en gedreven aan de tafel te gaan.

Eredivisie

De competitie in de eredivisie wordt over een heel jaar gespeeld. Dit betekent dat er in het najaar (september t/m november) een halve competitie wordt gespeeld en in het voorjaar (januari t/m maart) weer een halve competitie. Na afloop van de algehele competitie wordt er via play-offs gespeeld om de algehele landstitel en wordt er in de play-downs gestreden tegen degradatie naar de eerste divisie.
Teams bestaan uit drie spelers, een eredivisieduel bestaat in totaal uit zes enkelpartijen. 

Competitie

Het jaar is verdeeld in twee competitiehelften: de zogenoemde najaarscompetitie, begin september – eind november, en de voorjaarscompetitie, eind januari tot medio april. De landelijke en afdelingsjeugdcompetitie vindt altijd plaats op zaterdag, overdag. De landelijke seniorencompetitie heeft eveneens zaterdag als speeldag.

De landelijke seniorencompetitie bestaat bij de heren uit vier klassen, eredivisie t/m 3e divisie. Bij de dames uit drie klassen, eredivisie t/m 2e divisie. De landelijke jongenscompetitie varieert van omvang met in het voorjaar ‘de kampioensgroep’ waarin acht teams om het landskampioenschap strijden. De andere klassen heten Landelijk A t/m C.

Alle andere spelers doen mee aan de afdelingscompetities, acht regio’s, waarin gemengd, dames/heren en meisjes/jongens, wordt gespeeld. Deze competities worden georganiseerd door de afdelingen. Voor vragen over de afdelingscompetitie kan de betreffende afdeling benaderd worden.

Afdelingscompetitie NTTB Limburg

  • Jeugd competitie¬†(zaterdag)
  • Jeugd DUO competitie (zaterdag)
  • Jeugd Starters competitie (zaterdag)
  • Senioren competitie (zaterdag)
  • Senioren DUO competitie (door de weeks)
  • Recreanten ( door de weeks )
Pont
e6f2b60a-d143-4c55-92d7-9d58aa1c064a
sloephuren limburg
helwegen
sporttak platform
logo-anytime-maasbracht
AH-logo-CMYK-metbalk
logo-anytime-panheel
rabobank doet met ons mee
stiga game11
maasgouw
wessem maasdorp