Eredivisie heren start met winst voor Westa

Eredivisie heren start met winst voor Westa

Zaterdagmiddag ging voor de VeerhuisWessem/Westa heren de eredivisie heren van start in de uitwedstrijd tegen WELYNQ/TTV Maashorst. Westa deed uitstekende zaken in Uden door met een 3-4 winst huiswaarts te keren.

De Wessemse heren spelen in het nieuwe seizoen met de vaste kern Arturs Reinholds en Jelle Moris aangevuld met de Belgische nieuwelingen in het team, de youngster Per Gevers en routinier Julien Meurant.

In de eerste wedstrijd van de middag startte de 15 jarige Per Gevers voortvarend tegen Juan Pedro Sanchez Terrones maar verder dan winst in de eerste game kwam de Belgische aanwinst niet tegen de Spanjaard ( 1-3 ). Door winst tegen Joshua Bruce trok Arturs Reinholds de score vervolgens weer recht. Julien Meurant kwam twee games achter tegen Jochem de Hoop en moest in de vierde game twee matchpoints wegwerken om er in de vijfde game alsnog met de winst van door te gaan. De pauze stand aldus 1-2 in het voordeel van VeerhuisWessem/Westa.

Arturs Reinholds knoopte na de pauze aan met een gedegen winstpartij ( 3-1 ) tegen Juan Pedro Sanchez Terrones. Per Gevers kon zijn eredivisie debuut nog geen glans geven met een overwinning. Ondanks uitstekend verzet moest hij de winst aan Jochem de Hoop laten. Julien Meurant bleef in zijn eerste wedstrijd in Wessemse dienst ongeslagen door in vier games van Joshua Bruce te winnen. Het afsluitende dubbel werd volledig onnodig een anticlimax voor Reinholds en Meurant.

Wedstrijdverloop en uitslagen: