Tafeltennisaanbod Westa in gemeente Echt-Susteren krijgt gestalte

Tafeltennisaanbod Westa in gemeente Echt-Susteren krijgt gestalte

Sinds september 2021 is Tafeltennisvereniging Westa uit Wessem gestart met wekelijks tafeltennisaanbod in de gemeente Echt-Susteren. Elke dinsdagavond wordt er van 19.30-21.00 uur in de sportzaal van het Connect College te Echt gespeeld. Een half jaar later met een gezellige, sportieve en grote groep tafeltennissers als gevolg. Nu het aanbod voor volwassenen en senioren definitief is geland maakt Westa zich op voor een uitbreiding naar aanbod voor de jeugd.

Waar veel verenigingen in tijden van corona kampen met een terugloop van leden, groeit het aantal bij Westa. Dit is onder andere te danken aan de start in de gemeente Echt-Susteren. Bestuurslid Jorg Smeets over de uitbreiding van het aanbod: “Tafeltennis is een hele laagdrempelige sport voor alle leeftijden. Iedereen heeft het in het verleden op het schoolplein, op de camping of in de kelder gespeeld. Er is in de regio Echt-Susteren veel vraag naar tafeltennis, Westa biedt door in te spelen op deze behoeften een gepast antwoord. Helaas zijn er naast Westa in Midden Limburg weinig aanbieders. Dat is een van de redenen waarom Westa de vijver wil vergroten. Hiermee maken we zowel de tafeltennissport als onze vereniging groter. Om het laagdrempelig te maken voor de deelnemers komen wij als vereniging naar de geïnteresseerden toe’’.

Met zo’n 25 deelnemers is er een mooie start gemaakt. De deelnemers zijn met name volwassenen en senioren van 55 jaar of ouder. Een hele fijne gevarieerde groep volgens trainer Jan Joosten. “De groep bestaat uit deelnemers met of zonder tafeltenniservaring. Iedereen is bij ons welkom. Eenieder kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Het mooie is dat je ook op latere leeftijd snel progressie boekt en daarnaast wekelijks sportief en sociaal bezig bent. Deelnemers uit mijn trainingsgroep in Echt kunnen daarnaast ook terecht in Wessem en vice versa. En vooral mooi om te zien dat oud tafeltennissers hierdoor het batje weer uit de kast halen’’. Zo ook deelnemer Rene Broens die na jaren het batje weer uit de kast heeft gepakt. Rene over de trainingen:” Het blijft een heel erg leuk en laagdrempelig spelletje. Ik heb vroeger jarenlang gespeeld maar koos toen voor andere hobby’s. In het voorjaar hoorde ik dat Westa ook in Echt zou starten. Tegenwoordig heb ik wat meer tijd en neem ik samen met goede vriend Harry wekelijks deel. Achteraf ben ik blij dat ik het batje weer heb opgepakt. Het is iedereen aan te bevelen’’.

In de toekomst verbreding naar jeugd
Naast het aanbod voor volwassenen en senioren 55+ heeft Westa de ambitie om het aanbod in Echt ook uit te breiden naar jeugd en jongeren. Vanzelfsprekend blijft het reguliere aanbod in Wessem voor starters, jeugd, jongeren, volwassenen en senioren overeind.

Ook interesse op het tafeltennisbatje op te pakken?
Stuur een mailtje naar secretariaat@westa.nl en kom enkele weken kosteloos proberen. Voor (leen)batjes wordt gezorgd.