Versoepelingen coronamaatregelen

Op dinsdagavond 15 februari heeft er een nieuwe persconferentie met betrekking tot het coronavirus plaats gevonden. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de samenleving stapsgewijs weer open gaat.

Stapsgewijs versoepelen 

Deze is straks niet neer nodig

Vanaf vrijdag 18 februari mogen (alle) locaties weer open tot 01.00 uur. De kantine kan dus langer openblijven dan tot nu het geval was (22.00 uur). Het coronatoegangsbewijs (CTB) is wel nog verplicht voor de binnensportaccommodaties. Spelen mocht al zo lang als gewenst.

Op vrijdag 25 februari zal een volgende stap volgen. Vanaf deze datum verdwijnt het coronatoegangsbewijs, de mondkapjesplicht en de verplichte 1,5 meter afstand. Ook de sluitingstijden komen te vervallen: locaties mogen de reguliere sluitingstijden hanteren. Daarmee zijn de laatste beperkingen voor de sport van tafel en kunnen de verenigingen weer volop leden op de club ontvangen. Leden die geen CTB konden of wilden laten zien, kunnen weer spelen!

Quarantaine en het verplaatsen van wedstrijden

Met de huidige besmettingscijfers is de verwachting dat er competitiewedstrijden door quarantaine of isolatie niet gespeeld kunnen worden en moeten worden verzet. De competitieleiders is verzocht om hier soepel mee om te gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het eventueel spelen met twee spelers en minder beperkingen op invallen. Uiteraard gaan we ervan uit dat clubs/teams er alles aan proberen te doen om wedstrijden door te laten gaan en een team op de been te brengen.

Bron NTTB