Start eredivisie met winst en verlies voor Westa teams

Start eredivisie met winst en verlies voor Westa teams

Zondagmiddag ging de voorjaarscompetitie eredivisie tafeltennis van start met twee thuiswedstrijden voor de Westa teams. Met de Veerhuis Wessem/ Westa heren tegen TTV Maashorst en de Anytime Fitness Maasgouw/ Westa dames tegen Taverzo de Boer. De dames stonden aan de goede kant van de score met een 5-2 overwinning, de heren moesten genoegen nemen met een fors uitgevallen 1-6 nederlaag.

De ambitieniveaus aan het begin van het seizoen liggen voor de Westa dames met een kijk naar boven richting play-offs. Voor de heren zal het in een ijzersterke competitie evenals vorig najaar wederom een strijd worden om lijfsbehoud in de eredivisie.

Bij de Anytime Fitness Maasgouw dames bleven tegen Taverzo Daantje Lommen en Kim Hergelink ongeslagen. Anouk van den Boom kwam in het enkelspel niet tot winst maar wist samen met Kim Hergelink wel het afsluitende dubbel te winnen.

Bij de VeerhuisWessem/Westa heren wist kopman Arturs Reinholds niet te winnen. Hij verloor de eerste wedstrijd van de dag met 1-3 van de Spaanse debutant bij Maashorst Juan Pedro Sanchez Terrones en na de pauze met dezelfde cijfers van de Zwitser Elias Hardmeier. Daarmee was de toon gezet voor het tegenvallende eindresultaat van het Wessemse team. Rutger Carelse zorgde voor het enige punt door met 3-1 van Jochem de Hoop te winnen. Dylan Plett kwam te kort tegen Hardmeier en de Hoop. In het afsluitende dubbel maakten Rutger Carelse en Jelle Moris een 0-2 achterstand nog ongedaan. Maar verder lieten Hardmeier en Sanchez Terrones het niet komen.

Foto: The Picture Art of Tabletennis