Gratis beweegmiddag voor volwassenen ‘Leeftijd speelt geen rol’

Gratis beweegmiddag voor volwassenen ‘Leeftijd speelt geen rol’

Rust roest. Daarom organiseren de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw op 12 november een gratis beweegmiddag voor alle volwassenen in Maasgouw. Tijdens die middag kan iedereen ervaren dat je op elke leeftijd op een fijne manier in beweging kunt blijven.

‘Leeftijd speelt geen rol tijdens de beweegmiddag’, vertelt Tineke Wilms, één van de beweegcoaches. ‘Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Tijdens de beweegmiddag beginnen we met een gezamenlijke warming up. Daarna volgen er twee workshoprondes waarin de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende vormen van bewegen. Iedereen kan kiezen uit drie workshops. Je bepaalt zelf of je twee of één workshops kiest. Veel mensen hebben weleens gepingpongd. Tijdens de beweegmiddag leert oud-topspeler Daan Sliepen je tafeltennissen op een echte tafeltennistafel. Beweegcoach Lia Aarts verzorgt de workshop stoelgymnastiek en zelf doe ik de workshop sportief wandelen met oefeningen onderweg. Tussen de workshops is een pauze. We hopen dat de deelnemers ontdekken dat bewegen leuk is. En dat het gezellig is om samen met anderen een beweegactiviteit te doen.’

Hulpmiddel geen bezwaar

De gratis beweegmiddag wordt gehouden in TafeltennisCentrum Wessem. De zaal gaat om 13.15 uur open, om 13.30 start de warming up. Sportkleding is niet nodig, gemakkelijke kleding, sportschoenen voor het tafeltennis en wandelschoenen voor het sportief wandelen zijn handig. Mensen die een stok, rollator, scootmobiel of rolstoel gebruiken, kunnen toch mee doen aan de stoelgymnastiek.

Praktische informatie

Datum: 12 november 2021 van 13.15 – 16.00 uur

Locatie: TafeltennisCentrum Wessem, Kloosterlaan 6B, 6019AN Wessem

Aanmelden: kan tot 5 november bij de Beweegcoaches:

Daan Sliepen:daan81sliepen@hotmail.com 06 4104 7702

Mirjam Strijp: mirjamstr69@gmail.com  06 1981 2342

Lia Aarts: liaaarts46@gmail.com  06 4704 6361

Tineke Wilms: twilms@hotmail.com  06 4180 2812

Geef bij de aanmelding ook de voorkeur voor de twee workshops op.