Verder zonder zijn vrienden, maar vol ambitie

Verder zonder zijn vrienden, maar vol ambitie

Jelle Moris in Dagblad De Limburger. Door Roel Heynen.

Jelle Moris is nog niet uitgeleerd bij Westa….
De mannenploeg van VeerhuisWessem/Westa gaat in september beginnen aan een nieuw seizoen met een bijna volledig nieuw team. Blikvanger is het jonge Wessemse talent Jelle Moris. Hij kijkt alvast vol vertrouwen vooruit.

Het was een fraaie drie-eenheid van jonge Wessemse talenten. Kas van Oost, Barry Berben en Jelle Moris speelden als tieners samen met Arturs Reinholds in de eredivisie tafeltennis voor Westa. In de winterstop besloten Berben en Van Oost te gaan spelen in Duitsland. Moris verloor daarmee zijn twee vrienden met wie hij al jaren samen trainde en speelde in de jeugd en op vele toernooien. Toch heeft Moris zelf niet overwogen om ook een nieuwe club te zoeken. „Ik heb niet het gevoel dat ik uitgeleerd ben bij Westa. Voor datgene wat ik wil bereiken, zit ik bij deze club nog steeds op de goede plek. Natuurlijk vind ik het jammer dat Barry en Kas weg zijn, maar zij hebben deze keuze gemaakt en dat is hun goed recht”, zegt Moris nuchter.

ACHTERSTAND

Door alle virusperikelen heeft Moris er nog weinig van gemerkt. Trainingen hebben lange tijd stilgelegen en wedstrijden en toernooien waren er de afgelopen maanden sowieso al niet. Iets waar het 17-jarige talent inmiddels wel weer heel erg naar uitkijkt. „Ik denk iedere sporter wel”, begint hij ook nu weer nuchter. „Gelukkig mogen we nu weer binnen trainen. Ik heb het batje een hele tijd niet aangeraakt. Krachttraining kon wel en natuurlijk hield ik de conditie bij door te hardlopen.” De maandenlange stilte betekent voor Moris ook geen jeugd EK. De selectiewedstrijden voor dat toernooi zouden voor hem een ‘kansloze missie’ zijn geweest. „Anderen hebben wel kunnen trainen op Papendal bijvoorbeeld. Op hen heb ik een te grote achterstand.”

FILOSOFIE

Moris gaat zich deze zomer volledig richten op de nieuwe competitie die in september begint. Reinholds en Moris zijn gebleven en het team wordt aangevuld met binnenlandse en buitenlandse talenten. De filosofie van de club, opleiden, blijft dus hetzelfde. „Daarom voel ik me bij Westa ook nog steeds op de juiste plek”, vertelt Moris. „Het doel voor het team is middenmoot en dan wellicht volgend jaar kijken richting de play-offs. Als ik eerlijk ben is mijn droom om met Westa kampioen van Nederland te worden. Ik was erbij toen ze voor het laatste de titel pakten, maar toen was ik zeven.

Foto: Rob de Ruiter