Nieuw damesteam Anytime Fitness/Westa

Nieuw damesteam Anytime Fitness/Westa

Door het vertrek van diverse sterkhouders naar binnen- en buitenland stond Westa de afgelopen periode voor een exclusieve uitdaging om een volledig nieuwe team op de been te brengen. De puzzelstukken zijn op de plaats met vier nieuwe speelsters.

Het eredivisieteam bestaat vanaf september 2021 uit Anouk van den Boom, Sara Devos, Kim Hergelink, Daantje Lommen, Kelly van Zon en Melissa Bours. Wederom een mix van jong talent, eigen jeugdopleiding en gewenste ervaring. Een samenstelling die naadloos aansluit bij de ambities van een ‘opleidingsclub’ als Westa.

De 16- jarige Anouk van den Boom is de nummer 6 op de nationale juniorenranglijst en komt over van TTV Hilversum. De 18- jarige Daantje Lommen doorloopt al meerdere jaren de jeugdopleiding van Westa en speelde de afgelopen competities voor Westa in de herencompetitie. De Belgische Sara Devos (16 jaar) woont en traint op de Topsportschool in Leuven en maakt komend seizoen net als Anouk en Daantje haar debuut in de Nederlandse dameseredivisie. Verder wordt het team gecomplementeerd door Kim Hergelink, Kelly van Zon en Melissa Bours. Hergelink is natuurlijk geen onbekende in de Nederlandse tafeltenniswereld en speelt al enkele jaren mee in de Nederlandse eredivisie. Paralympisch kampioene Kelly van Zon, die in de zomerperiode aan haar vierde Paralympische spelen deelneemt blijft betrokken bij het damesteam. De Wessemse Melissa Bours keert na een buitenlands avontuur in België en Letland terug bij Westa.

Coach Marc Bosman over de nieuwe samenstelling. ‘’Wij zijn enorm blij dat we het nieuwe seizoen starten met dit team. Deze spelers passen bij de ambities van Westa. Na het recente vertrek van enkele spelers hebben we als vereniging besloten vol te gaan voor een nieuwe samenstelling. Er klopt een nieuwe generatie talenten op de deur. In hun huidige ontwikkeling kunnen de aankomende jonge talenten Dido Giesen en Anne-Fleur Hamaekers op termijn de overstap maken naar ons damesteam’’.

Ook bij het heren eredivisieteam van Veerhuis Wessem/Westa vinden er enkele wijzigingen plaats. Daarover binnenkort meer.