Nieuwe stap in carrière voor Karlijn en Emma

Nieuwe stap in carrière voor Karlijn en Emma

In navolging van het vertrek van Rachel Gerarts hebben Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden ook besloten een volgende stap in hun carrière te zetten.

Emma van der Zanden maakt de overstap naar VTV in Nieuwegein. Karlijn van Lierop, die al sinds 2013 uitkomt voor Anytime Fitness/ Westa maakt de overstap naar het Duitse SV Schott Jena, dat uitkomt in de tweede Bundesliga. Laatstgenoemde blijft wel aan Westa verbonden voor trainingen en toernooien.

Door het vertrek komt er een einde aan een jarenlange en succesvolle samenwerking. Beide dames maakten op zeer jonge leeftijd het debuut in de eredivisie bij Anytime Fitness/ Westa. Coach Marc Bosman over het vertrek: ‘’Het jonge team heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Het afgelopen seizoen waren we goed op weg om mee te strijden om de titel. Helaas werd de competitie medio oktober stilgelegd. Het is dan ook erg jammer dat we deze kans met deze teamsamenstelling niet meer kunnen grijpen’’.

Welke consequenties het vertrek heeft op de teamsamenstelling voor het nieuwe seizoen is nog niet bekend. ‘’Op dit moment beraden we ons over de samenstelling van het damesteam voor het nieuwe seizoen. Er staat nog niet direct een volledig nieuwe lichting Westa talenten klaar die op dit moment de overstap naar de eredivisie kan maken. Echter kloppen er wel enkele talenten aan de deur binnen enkele jaren. Ook voor komend seizoen blijft het uitgangspunt dat er een team staat met potentie met een mix tussen ervaring en jong talent’’, aldus Marc Bosman.

Westa bedankt Karlijn van Lierop en Emma Vanderzanden voor de samenwerking en wenst beide dames veel succes hun verdere carrière!

Foto: Cor Segers, Westa