Eredivisie gaat nog niet van start

Eredivisie gaat nog niet van start

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft besloten om de Eredivisies Tafeltennis op dit moment nog niet te herstarten. Hoewel de topcompetities in een aantal sporten mogen worden hervat, zal er nog geen Eredivisie Tafeltennis zijn, in ieder geval gedurende de huidige lockdown tot tenminste 19 januari 2021.

Het besluit is gevallen na overleg met de betrokken verenigingen en op advies van de competitieleiding. Voorzitter Jan Simons: “Er is enthousiasme over het nieuws dat we weer mogen spelen in de Eredivisies. Maar in de huidige strenge lockdown wordt het niet als passend ervaren om te gaan tafeltennissen. Daarnaast zijn de strenge voorwaarden waaraan voldaan moet worden, voor veel Eredivisieclubs bijna niet in te vullen.”

Het besluit van de regering om topcompetities weer toe te staan kwam enigszins verrassend, net als de mededeling dat de strengere lockdown door de coronamaatregelen daarvoor geen gevolgen had. Eind vorige week zijn de voorwaarden voor herstart bekend geworden en was al snel duidelijk dat het voor tafeltennis complex zou zijn om aan alle voorwaarden te voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld over het aantal keer testen en de aanwezigheid van een teamarts, die er bij de meeste clubs niet is.

De Tafeltennisbond blijft de ontwikkelingen volgen en kijkt naar scenario’s voor het heropstarten van de Eredivisies en overige competities in 2021, zo snel als redelijkerwijs mogelijk is.

Bron: NTTB