Topsportcompetities per 17 december weer van start

Topsportcompetities per 17 december weer van start

UPDATE. Het coronanieuws van dinsdag 8 december.
Er komt geen versoepeling van de coronamaatregelen tijdens de feestdagen, maakte premier Mark Rutte dinsdag bekend op een persconferentie. Omdat het aantal besmettingen snel oploopt, worden mogelijk voor Kerst wel extra maatregelen genomen.

De Nederlandse topsportcompetities mogen per 17 december weer van start. Voor verdere versoepelingen voor de sport is gezien de huidige cijfers van de coronapandemie geen ruimte. Dat heeft het kabinet dinsdagavond bekendgemaakt. Eerder op dag werd een motie aangenomen om de sportsector met een bedrag van vijf miljoen euro te ondersteunen.

De topsporters die actief zijn in topsportcompetities mogen vanaf 17 december weer, onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 topsporters uit andere competities.  Voetballers in de Eredivisie en Eerste Divisie, voetbalsters in de Eredivisie en topsporters met een status mochten al trainen en wedstrijden spelen op aangewezen topsportlocaties.

“Het is belangrijk dat de topsportcompetities, zonder publiek natuurlijk, weer voorzichtig van start kunnen. Dat houdt de belangstelling voor de sport levend. Bovendien kunnen onze topsporters zich zo beter op internationale evenementen voorbereiden”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF.

De overige maatregelen voor de sport blijven zoals ze tijdens de huidige gedeeltelijk lockdown al gelden. “Helaas dus nog geen versoepelingen voor de sporters op lokaal niveau. Dat komt gezien de besmettingscijfers niet onverwacht en natuurlijk staat bij ons de volksgezondheid en de veiligheid voorop. Maar dat bijvoorbeeld de groepsgrootte niet wordt aangepast vind ik jammer. We denken namelijk dat sport een belangrijke oplossing van het probleem kan leveren.”

https://nocnsf.nl/nieuws/2020/12/topsportcompetities-mogen-weer-van-start-verder-geen-versoepelingen