Kas van Oost en Barry Berben naar Duitsland

Kas van Oost en Barry Berben naar Duitsland

De Westa talenten Kas van Oost en Barry Berben maken per 1 januari 2021 de overstap naar het Duitse TTC Indeland Julich. Hierdoor komt er een einde aan een succesvolle samenwerking met Westa. Beide jeugdige talenten begonnen hun tafelteltenniscarrière in Wessem. Al snel haakten ze aan bij de landelijke top in de diverse leeftijdscategorieën en groeiden Kas en Barry uit tot Nederlands grootste talenten.

In de loop der jaren werden ze door trainers Remi Beelen, Li Nan Sun en coach Rob van Lier klaargestoomd voor het grotere werk, met doorstromen met Wessems talent naar de nationale eredivisie als ultieme doel. Dat lukte in het voorjaar van 2020. Op dit moment bekleedt Westa een knappe tweede plaats in de door Covid-19 maatregelen gestopte eredivisie. Het uiteindelijke doel van Westa was om in de nabije toekomst met drie Wessemse spelers een gooi te doen naar de Landstitel. Zowel Kas van Oost en Barry Berben kiezen er echter voor om nu al de stap naar het buitenland te maken om zich zo maximaal te kunnen ontwikkelen voor volgende stappen in hun internationale tafeltenniscarrière.

Namens Westa reageert Jorg Smeets op het plotselinge vertrek. “Het is een mooie stap voor de jongens en een beloning voor de opleiding van Westa. Natuurlijk ligt er nu een uitdaging voor Westa in de huidige competitie. Afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen zal landelijk beslist worden hoe de competitie uitgespeeld zal worden. We zijn trots dat we opnieuw twee toptalenten hebben kunnen afleveren. We hadden ze graag wat langer gehouden, maar soms lopen dingen anders dan gewenst.”

Westa bedankt Kas en Barry voor de samenwerking en wenst ze veel succes in hun verdere carrière!