Dames Westa eerste, heren tweede in eredivisie

Dames Westa eerste, heren tweede in eredivisie

De AnytimeFitness Maasgouw/Westa dames gaan na de 1-5 overwinning in de uitwedstrijd zondagmiddag in Leiden tegen Scylla aan kop van de ranglijst in de eredivisie dames. De VeerhuisWessem /Westa heren wisten door een 3-3 eindresultaat tegen concurrent Klimaatgroep Stars de tweede plaats te consolideren. 

De Westa heren stonden voor een zware klus in de thuiswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars uit het Groningse Middelstum. Met als inzet de tweede plaats op de ranglijst eredivisie heren.  Kas van Oost kwam in de eerste wedstrijd van de middag tegen Pim van Schaik terug van een 1-2 achterstand en ging in de vijfde game met 11-5 alsnog met de overwinning aan de haal. Jelle Moris had tegen Anthony Tran blijvend problemen met de service ontvangst (0-3). Arthurs Reinholds liep tegen Colin Rengers voortdurend achter de feiten aan hetgeen resulteerde in een nederlaag in vijf games. Na de 1-2 achterstand voor de pauze kwamen de Westa heren op een 3-2 tussenstand op een wedstrijd voor het einde. Kas van Oost zette simpel in drie games Anthony Tran op een zijspoor. Arthurs Reinholds had zijn handen vol aan Pim van Schaik. De derde game was met 16-14 doorslaggevend in de wedstrijd (3-1). Jelle Moris verraste Colin Rengers met een 11-4 winst in de eerste game. Maar verder kwam hij niet.

In haar eerste wedstrijd voor de Wessemse dames wist Rachel Gerarts haar tegenstanders Kim Hergelink en Marie Depuydt simpel in drie games aan de kant te zetten. Ook Anna Peters kon twee overwinningen bijschrijven, de eerste  in vijf games tegen Esmee van Marwijk en de tweede  in een simpele drie games winst tegen Kim Hergelink.  Emma van der Zanden zorgde voor het vijfde wedstrijd punt tegen Marie Depuydt.

Stand eredivisie dames:

 

 

 

 

Stand eredivisie heren: