Westa heren naar de tweede plaats in de eredivisie

Westa heren naar de tweede plaats in de eredivisie

De VeerhuisWessem/Westa heren gingen zondagmiddag in de eredivisie thuiswedstrijd tegen Salamanders 1 uit Wateringen met de maximale oogst van 6-0  aan de haal. Gemakkelijk ging het allerminst. De wedstrijd duurde maar liefst drie en een half uur waarbij van vier van de zes wedstrijden de beslissing pas in de vijfde game viel. Door dit resultaat staan de Westa heren na drie wedstrijden op de tweede plaats in de heren eredivisie achter koploper team De Boer Taverzo dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Arthurs Reinholds bleef, voor de door Covid-19 maatregelen lege tribunes, door twee simpele overwinningen tegen Martins Ferreira ( 3-1 ) en tegen Casper ter Luun ( 3-0 ) heel gemakkelijk overeind. Kas van Oost en Barry Berben moesten vol aan de bak in louter vijf games wedstrijden. Van Oost moest voor de pauze tegen ter Luun een 1-2 achterstand ombuigen door in de vijfde game te winnen met 11-8. Berben presteerde het zelfde kunststukje door tegen Tromer in de vierde en vijfde game ( 11-7 ) alsnog orde op zaken te stellen.

Na de pauze repareerde Barry Berben een 1-2 achterstand tegen Martins Ferreira door de vierde en vijfde game met 11-5 en 11-6 te winnen. Kas van Oost moest een 2-0 voorsprong in games prijs geven tegen Stephan Tromer om vervolgens het karwei toch nog met 11-6 in de vijfde game af te maken.

De heren wedstrijd werd live uitgezonden via het nieuws portaal van Delta Limburg. De uitzending van vanmiddag is terug te kijken via de volgende link: https://www.deltalimburg.nl/live/14/Tafeltennis%20Westa%201%20-%20Salamanders%201

De Anytime Fitness Maasgouw/Westa dames beleefden een uiterst gemakkelijke middag tegen Vriendenschaar. Binnen twee uur was het pleit beslecht met maximale cijfers ( 6-0 ) tegen de dames uit Gouda. Karlijn van Lierop, Anna Peters en Emma van der Zanden maakten korte metten met Elle Cillessen, Romy Gielings en Malu van der Vooren-van der Krogt.
De Westa dames bezetten na drie speeldagen een gedeelde tweede plaats achter koploper Fysio Scheepje/SKF.

Stand eredivisie dames:

 

 

 

 

Stand eredivisie heren: