Eredivisie gestart met een dubbel programma

Eredivisie gestart met een dubbel programma

De Veerhuis Wessem/Westa heren moesten bij de terugkeer op het hoogste niveau genoegen nemen met een gelijke eindstand ( 3-3 ) tegen Hercules uit Terborg. De AnytimeFitness Maasgouw/ Westa dames wonnen simpel met maximale cijfers ( 6-0 ) van DHC uit Delft.

Zondagmiddag startte voor de Westa dames en heren teams het nieuwe eredivisie seizoen. Door Covid-19 moest deze seizoen opening zonder publiek gespeeld. De heren wedstrijd werd live uitgezonden via het nieuws portaal van Delta Limburg. De livestream van vanmiddag is terug te kijken op de volgende link: https://www.deltalimburg.nl/dvr/12

Deze najaar competitie moet alsnog de landskampioenen dames en heren van 2020 voortbrengen.

Arturs Reinholds zette met winst de eerste wedstrijd tegen Jurgen Pastoors volledig naar zijn hand. Kas van Oost was dicht bij een verrassing tegen Pekka Pelz. Hij kwam, weergaloos spelend, in de vijfde game zelfs op voorsprong maar kon het karwei uiteindelijk niet afmaken. Door het verlies van Barry Berben tegen Jelle Bosman was de pauzestand 1-2. Arturs Reinholds kon direct na de pauze het gat niet dichten tegen Pekka Pelz. Door de winst van Barry Berben tegen Jurgen Pastoors en van Kas van Oost tegen Jelle Bosman kwam er toch nog een gelijke eindstand op het score bord. En met die stand kon coach Rob van Lier uiteindelijk toch nog tevreden mee zijn.

Bij de dames wedstrijd bleven Karlijn van Lierop, Anna Peters en Emma van der Zanden ongeslagen. Alleen Anna Peters had vijf games nodig tegen Annika Mars.

Stand eredivisie heren:

Foto Cor Segers Westa