Vrijwilligers bedankt. We gaan ervoor!

Vrijwilligers bedankt. We gaan ervoor!

We zitten nu aan het begin van een nieuw seizoen. De afgelopen tijd is een en ander weer opgestart. Wat blijft is onzekerheid. Het blijven voorlopig spannende tijden.

Kunnen we weer volop genieten van onze sport: de trainingen, de competitie, toernooien, de sociale contacten, kunnen we weer bezig zijn met ledenwerving, opvang en behoud, krijgen we alles weer georganiseerd?

We zijn enorm trots dat ook sinds het stilleggen van alle tafeltennisactiviteiten medio maart veel van onze vrijwilligers op alle fronten heel hard bezig zijn geweest met onze sport.

Met veel creativiteit is de verbinding met de leden en met de tafeltennissport warm gehouden. Ondertussen is ook hard gewerkt om, daar waar het kan en mag en met nieuwe protocollen, weer op te starten.

Heel veel leden hebben hun spelregelbewijs gehaald, heel veel verenigingskaderleden hebben online gewerkt aan hun ontwikkeling. Webinars voor verenigingen over de NTTB App, over communicatie, ledenbinding en financiën in coronatijd, over sportparticipatie in coronatijd en over het reserveringssysteem binnen de PingPongbaas App zijn goed bezocht.

We constateren gelukkig dat veel leden hun vereniging trouw gebleven zijn, ondanks dat ze hun sport een hele tijd niet hebben kunnen beoefenen en de bijbehorende sociale contacten hebben moeten missen.

We hopen dat we ‘in het nieuwe normaal’ verder kunnen gaan met het ontwikkelen van onze sport en onze organisatie, op alle niveaus. Denk hierbij aan het dagelijkse leven van trainen en spelen bij de club, deelname aan competitie en toernooien, allerlei activiteiten en ook tafeltennis buiten de club, bijvoorbeeld Kantinebaas en PingPongbaas.

Als tafeltennissers zijn we gewend om snel te zijn. We hebben dit jaar al heel veel geduld moeten hebben. Dit heeft tot grote teleurstellingen geleid, maar we hebben ook gezien dat er veel veerkracht is en energie. Als echte tafeltennissers hebben we snel geanticipeerd op wat er wél mogelijk was. We willen je daarom van harte bedanken voor je inzet.

DE NTTB DAT ZIJN EN BLIJVEN WE SAMEN!

We rekenen er op dat jullie volhouden en we gaan ervoor!

Met sportieve groet, 

Jan Simons

Voorzitter Nederlandse Tafeltennisbond