Positief verrast door versoepeling maatregelen

Positief verrast door versoepeling maatregelen

In de persconferentie van woensdag 24 juni was veel positief nieuws voor de sport. Verrassend was de grote mate van versoepeling, die veel verder gaat dan het Sportprotocol voorstelde. Zowel de NTTB als NOC*NSF waren hierdoor (positief) verrast.

Gevolg is echter dat de protocollen moeten worden herschreven. Het Sportprotocol van NOC*NSF van 18 juni krijgt een nieuwe versie, die wij in de loop van vrijdag verwachten. De sportspecifieke aanvulling voor Tafeltennis, die woensdagavond klaar stond voor publicatie en was gebaseerd op het toen nog geldige protocol, moet aansluitend nog worden herschreven.

De versoepeling zorgt er vooral voor dat bepaalde voorschriften kunnen vervallen en andere geen verplichting, maar een advies zijn. Het aanvullende tafeltennisprotocol zal zo snel mogelijk nadat het sportsportprotocol er is worden gepubliceerd. We verwachten dat dit een kort en relatief eenvoudig toepasbaar document zal zijn.

In de praktijk houdt de versoepeling in dat alle binnen- en buitensporten weer actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities, onder voorwaarden met publiek. 

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het corona virus is getest.

Bron: NTTB