Protocol voor de binnensport beschikbaar

Protocol voor de binnensport beschikbaar

Goed en belangrijk nieuws voor ons als tafeltennisliefhebbers! Het kabinet heeft in de planning staan om versoepeling van de coronamaatregelen voor de sport per 1 juli door te voeren. Op 24 juni zal het kabinet deze maatregelen bekend maken. Het protocol verantwoord sporten is daarom aangepast om ook het sporten in een binnenaccommodatie mogelijk te maken.

Het protocol kent nog enkele onzekerheden en is onder voorbehoud van de versoepelingen die het kabinet op 24 juni bekendmaakt voor de sport.

Tafeltennisprotocol
Er is een speciaal tafeltennisprotocol in de maak, gebaseerd op het huidige protocol van NOC*NSF. Pas na 24 juni, als de versoepelingen bekend worden gemaakt door het kabinet, kan de NTTB dit protocol afronden. We hopen op begrip van alle tafeltennisclubs die staan te trappelen om weer te gaan spelen. Eerder communiceerden we al dat er sowieso geen dubbelspel gespeeld mag worden door senioren.

Protocol ‘verantwoord sporten’
We delen alvast het protocol. Hieronder enkele belangrijke aanvullingen of opvallende zaken t.o.v. het huidig protocol.

  • Binnensporten is mogelijk voor kinderen t/m 12 jaar waarbij er geen 1,5 meter afstand bewaard hoeft te worden;
  • Binnensporten is mogelijk voor kinderen t/m 18 jaar waarbij er tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand bewaard hoeft te worden;
  • Binnensporten is mogelijk voor sporters vanaf 19 jaar, waarbij er tijdens het sporten wel 1,5 meter afstand bewaard moet worden.
  • Bij binnensporten worden trainingswedstrijden vooralsnog niet gespeeld;