Voorlopig geen dubbelspel meer bij senioren

Voorlopig geen dubbelspel meer bij senioren

Vanaf het moment dat het tafeltennis hervat kan worden (hopelijk 1 juli), mag er voorlopig geen dubbelspel gespeeld worden door senioren in competitiewedstrijden, toernooien en andere wedstrijden. Dit heeft het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond besloten op de bestuursvergadering op zaterdag 6 juni.

Het Hoofdbestuur heeft geconstateerd dat het hervatten van tafeltennis in wedstrijdverband, op het moment dat de situatie rond Covid-19 dit volgens de Nederlandse autoriteiten toelaat, vooralsnog alleen mogelijk is onder een aantal voorwaarden. Tot die voorwaarden hoort dat, met uitzondering van de leeftijdsgroep tot en met 18 jaar, een ieder wordt geacht steeds 1,5 meter afstand te bewaren tot andere personen. Met deze voorwaarden is het spelen van het dubbelspel, met uitzondering van bij de jeugd, in tafeltennis in de praktijk onmogelijk.