Rachel Gerarts versterkt Westa dames

Rachel Gerarts versterkt Westa dames

Rachel Gerarts speelt het komende jaar voor het eerste damesteam van Anytime Fitness Maasgouw/ Westa. De 19 jarige Heerlense maakt de overstap van TTV Lybrae Heerlen dat na een roemruchte historie helaas besloten heeft terug te treden uit de Nederlandse eredivisie. Voor zowel het Nederlandse alsook de Limburgse tafeltennissport een groot verlies.  

Met de komst van Gerarts is de damesformatie komend seizoen compleet. Het jeugdige Limburgs gekleurde damesteam bestaat naast Gerarts net als afgelopen seizoen uit Karlijn van Lierop, Emma van der Zanden, Anna Peters, Kelly van Zon en Linda van de Leur-Creemers. Laatstgenoemde was in januari 2020 bereid om Westa te helpen na het plotselinge vertrek van kopvrouw Li Nan Sun. Ook het nieuwe seizoen blijft Linda van de Leur-Creemers betrokken bij het damesteam van Westa.

Bestuurslid Marco Akkermans: ‘’Wij zijn erg content om komend seizoen te starten met een piepjong en bijna volledig Limburgs team. Dat ook Linda van de Leur – Creemers betrokken blijft is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge meiden. Met dit team verwachten we mee te spelen om de bovenste plekken in de eredivisie. Net zoals afgelopen seizoen is plaatsing voor de play-offs de doelstelling. Daarnaast krijgt de trainingsgroep door het aantrekken van Gerarts ook een nieuwe boost’’. Coach Marc Bosman is blij met de komst van Rachel. ‘’Na het plotselinge vertrek van Li Nan zochten we naar versterking. Deze hebben we op het laatste moment gevonden in Rachel. Rachel heeft afgelopen jaren laten zien een van de sterkste speelsters te zijn in de eredivisie en speelde vorig jaar een cruciale rol in het behalen van de landstitel voor TTV Lybrae Heerlen’’.

Het herenteam van Veerhuis Wessem/ Westa is ook compleet voor het nieuwe seizoen. Door de promotie naar de eredivisie kunnen de jonge talenten zich opmaken voor een pittige uitdaging. Door de aangepaste promotieregeling degraderen maar liefst drie teams rechtstreeks naar de eerste divisie. Het jonge team heeft in de eerste divisie echter laten zien het niveau aan te kunnen. Naast de Wessemse talenten Kas van Oost, Barry Berben en Jelle Moris blijft ook Lets International Arturs Reinholds in Wessem.