Binnensport gaat op 1 juli weer open

Binnensport gaat op 1 juli weer open

Goed nieuws voor tafeltennis in Limburg. Net als de sportscholen en sportkantines mogen per 1 juli ook de binnensportaccommodaties weer open. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport bevestigd aan sportkoepel NOC*NSF.

Premier Rutte heeft wel aangegeven dat daarvoor de verspreiding van het coronavirus tot eind juni onder controle moet blijven. Eigenlijk zou de binnensport pas per 1 september weer hervat kunnen worden.

De algemeen directeur van NOC*NSF, Gerard Dielessen, is opgelucht. “We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport. Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport, net als eerder de buitensporten hun accommodaties volledig conform de richtlijnen van het RIVM openstellen.”

Ook de sportkantines gaan dus weer open. Dat is cruciaal voor veel verenigingen, benadrukt Dielessen. “Voor veel verenigingen is het essentieel voor hun voortbestaan dat zij de clubhuizen en kantines per 1 juli weer open mogen stellen. Goed voor de ledenbinding, het sociaal contact en voor het verkrijgen van de eerste inkomsten sinds het begin van de corona-crisis.”

Sporters tot en met 18 jaar hoeven vanaf 1 juni geen 1,5 meter afstand te houden wanneer ze weer gaan sporten.

Bron: 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg