Lock down tot 20 mei verlengd

Lock down tot 20 mei verlengd

Minister-president Mark Rutte bevestigde dinsdag tijdens zijn persconferentie over de corona crisis dat er een versoepeling komt voor het onderwijs, maar dat veel andere maatregelen tot 20 mei worden verlengd.

De relevante informatie voor de sport:
 Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
 Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
 Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
 Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
 Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.
 Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Voor tafeltennis betekent dit dat tot in ieder geval 19 mei nog geen verandering van de huidige situatie zal komen. Dus nog geen ‘1,5 meter tafeltennis in de clubaccommodaties’. Clubs die hiervoor voorbereidingen treffen, moeten helaas de ontwikkelingen in de komende weken afwachten. Als blijkt dat na 19 mei weer binnen gesport mag worden, zal een protocol gelden waaraan voldaan moet worden om de accommodatie te heropenen. Voor de gehele sport wordt nu gewerkt aan een algemeen protocol “verantwoorde sport voor kinderen en jeugd” voor de periode vanaf 29 april. Dit protocol zal straks landelijk inzetbaar zijn voor buitensporten. Het doel van dit protocol is dat alles wat vanaf woensdag 29 april aan sport georganiseerd gaat worden, in afstemming met de gemeente, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM gebeurt. Als vanaf 19 mei nieuwe maatregelen worden ingevoerd volgt een nieuw protocol. Aangezien georganiseerde buitensport wel is toegestaan voor kinderen en jongeren onder 18 jaar, werken we aan tips hoe spelers en eventueel ook clubs hiermee om kunnen gaan, passend binnen het protocol.