Lichtpunt in roerige tijden, Westa terug in eredivisie

Lichtpunt in roerige tijden, Westa terug in eredivisie

Na de degradatie van Westa uit de eredivisie in 2018 zette tafeltennisvereniging Westa alles op alles om met eigen Wessemse talenten terug te keren in de eredivisie. Na een kampioenschap in de najaarscompetitie waren de Wessemers goed op weg met een riante voorsprong in de eerste divisie, tot het Corona virus toesloeg en de competitie noodgedwongen werd stopgezet. Een kleine maand wachtte Westa in spanning op een besluit van de Nederlandse Tafeltennisbond. 

Vanmiddag bracht het hoofdbestuur van de NTTB het verlossende woord. Veerhuis Wessem/ Westa promoveert op basis van het recente kampioenschap in het najaar 2019 naar de nationale eredivisie. Westa keert terug in de eredivisie met de drie zestien jarige talenten Barry Berben, Kas van Oost en Jelle Moris uit eigen Wessemse jeugdopleiding, aangevuld met de ervaren en drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds. Coach Rob van Lier is opgelucht: ‘Natuurlijk hadden we liever doorgespeeld en waren we zelf kampioen geworden. Deze vreemde periode maakt dat helaas niet mogelijk. De gezondheid van iedereen staat nu voorop. Toch ben ik ongelofelijk blij met dit besluit. We hebben het afgelopen jaar een geweldige en bijna foutloze reeks neergezet. De jonge mannen hebben laten zien het niveau aan te kunnen. Een extra jaar in de eerste divisie had de jongens geremd in de ontwikkeling. Westa is terug op de plek waar het hoort én de komende jaren willen we ons laten zien in de eredivisie’. 

In de najaarscompetitie 2020 zal in de eredivisie een competitie van een half jaar worden gespeeld. De eredivisie heren bestaat in de nieuwe opzet uit 10 teams, zijnde de acht eredivisieteams van het seizoen 2019/2020 aangevuld met de beide kampioenen van de eerste divisie van de najaar competitie 2019. Deze tien teams spelen in de periode augustus – november een halve competitie. De vier hoogst geëindigde teams spelen play-offs in strijd om de landstitel. De nummers 8, 9 en 10 degraderen rechtstreeks. De nummer 7 speelt een play-down wedstrijd tegen de nummer 2 van de 1e divisie om één plaats in de eredivisie voorjaar 2021. Ook voor de dames van Anytime Fitness/ Westa zit de competitie er op. In het najaar spelen ook de dames een halve competitie waarbij de eerste vier zich plaatsen voor de play-offs in strijd om de landstitel. 

Ook voor de dames van Anytime Fitness/ Westa zit de competitie er op. In het najaar spelen ook de dames een halve competitie waarbij de eerste vier zich plaatsen voor de play-offs in strijd om de landstitel.

Wij zijn terug. Top tafeltennis in Wessem met dames- en heren eredivisie!