FAQ over Corona en de sport

FAQ over Corona en de sport

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom geven zij duidelijkheid over veelgestelde vragen opgesteld. Onderstaand een selectie.

Mogen we op de club samenkomen?
Samenkomsten zijn tot 1 juni verboden waaronder voor de sport vallend; clubbijeenkomsten, ledenvergaderingen, congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien. Het sluiten van sportclubs en sportvoorzieningen geldt tot en met 6 april. Uiterlijk 6 april wordt er besloten over het al dan niet verlengen van de maatregel om sportclubs te sluiten.

Mag je trainen in kleine groepen?
Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is om t/m 6 april geen georganiseerde sportactiviteiten te laten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Kunnen 1-op-1 trainingen wel door blijven gaan?
Ons advies is om t/m 6 april geen georganiseerde activiteiten plaats te laten vinden en sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Dat betekent dat dit advies ook geldt voor individuele trainingen.

Moeten we als vereniging contributie blijven incasseren?
Als gezamenlijke sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden adviseren we je om in overleg te gaan met jouw eigen leden en vooralsnog de contributie gewoon te innen. De hoogte is ook door de leden zelf vastgesteld. De kosten lopen bovendien door, of zijn zelfs hoger. Als deze crisis ook nog na april aanhoudt, dan kun je op dat moment bekijken en met je leden bespreken of dat dan nog steeds de juiste keuze is.

Hoe zit het met mijn contributiegeld nu ik niet kan trainen?
Als Nederlandse sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden vragen we je om jouw solidariteit en adviseren we je om in contact te blijven en dit te bespreken binnen jouw vereniging.