Ook Linda Van de Leur - Creemers terug bij Westa

Ook Linda Van de Leur - Creemers terug bij Westa

Linda Van de Leur- Creemers keert terug bij Anytime Fitness Maasgouw/ Westa. Ze wordt toegevoegd aan het Wessemse damesteam omdat kopvrouw Li Nan Sun door persoonlijke omstandigheden terugkeert naar China en niet meer volledig inzetbaar zal zijn. Plaatsing voor de play-offs blijft onverminderd de doelstelling voor het Wessemse team.

De 34 jarige Van de Leur- Creemers, geboren en getogen in Wessem speelde in totaal 17 jaar bij Westa. In 2007 maakte ze de stap naar het buitenland. Na een avontuur in de Spaanse competitie speelde ze jarenlang op het hoogste niveau in de Duitse Bundesliga. In de tussentijd pakte Van de Leur- Creemers vier Europese titels met de Nederlandse vrouwenploeg.

Van de Leur – Creemers richtte zich de laatste jaren met name op haar maatschappelijke carrière. Tot en met 2018 speelde Creemers in een reserverol voor het Duitse Tus Bad Driburg. Nu keert Van de Leur – Creemers tijdelijk terug bij de club waar ze opgroeide. Linda: ‘’Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik mijn batje nog uit de kast zou halen, maar toen Westa me kort geleden benaderde voor een tijdelijke terugkeer, begon het toch te kriebelen. Middels mijn terugkeer wil ik vooral Westa en de jonge meiden helpen. Zo ben ik vroeger ook begonnen’’. 

Bestuurslid Marco Akkermans is in zijn nopjes met de terugkeer van Linda. ‘’Helaas heeft Li Nan Sun door persoonlijke omstandigheden kenbaar gemaakt om op korte termijn terug te keren naar China. Een speelster van haar niveau vervang je niet zo maar, zeker niet midden in een seizoen. Hierdoor hadden we een stevige uitdaging. Linda is een ‘kind van de club’ en komt met regelmaat bij onze vereniging. Dat Linda bereid is om Westa te helpen is een mooie geste. Naast haar meerwaarde brengt ze ook een brok ervaring en topsportmentaliteit mee waar de jonge meiden veel van kunnen leren. Door de toevoeging van Linda blijven onze ambities overeind’’.