Kas van Oost terug op het oude nest

Kas van Oost terug op het oude nest

‘Westa gaat vol voor de eigen jeugd’ kopte Dagblad de Limburger in juni 2018. Na een onverwachte degradatie besloot Westa verder te bouwen met jonge en ambitieuze Wessemse talenten, met terugkeren in de eredivisie als belangrijkste doel. Ruim een jaar verder is de eerste horde genomen. De mannen van ‘t Veerhuis Wessem Westa werden eind november met een straatlengte voorsprong kampioen in de eerste divisie. 

Komend voorjaar maken de heren zich op voor de strijd om promotie naar de eredivisie. De 15 jarige Kas van Oost, een van Nederlands grootste tafeltennistalenten keert terug op het oude nest en komt het piepjonge Wessemse herenteam versterken. Kas doorliep de jeugdopleiding in Wessem en debuteerde als twaalfjarige in 2016 in de landelijke derde divisie. Medio 2017 maakte Kas de overstap naar streekgenoot Red Stars in Venray, waar hij uit kwam in de landelijke eerste divisie. De doelstelling wordt om met Barry Berben, Jelle Moris, Kas van Oost en de drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds een rentree te bewerkstelligen op het hoogste Nederlandse niveau. 

Bestuurslid Marco Akkermans ”Westa is enorm trots op dit jonge team en blij dat Kas terugkeert bij de club. Voor een opleidingsclub als Westa bestaat er bijna geen grotere beloning dan met drie talenten uit eigen dorp mee te strijden in de Nederlandse tafeltennis top. Terugkeren naar de eredivisie is de eerste doelstelling, maar op langere termijn hopen wij met deze Wessemse mannen weer mee te strijden om de landstitel”.  Ook coach Rob van Lier is blij met de komst van Kas. ”Dat Kas op zijn leeftijd maar één wedstrijd heeft verloren in de eerste divisie zegt veel over zijn kwaliteiten. Hij is een complete speler met enorm veel potentie. Doordat Kas, Barry en Jelle op loopafstand van de trainingszaal wonen zullen de mannen elkaar alleen maar beter maken. Ik heb vertrouwen in het nieuwe seizoen”.  Op zaterdag 25 januari 2020 gaat de voorjaarscompetitie van start.