Westa dames naar play-offs

In de allerlaatste wedstrijd van de reguliere competitie hebben de AnytimeFitness Westa dames zich geplaatst voor de finale play-offs om het kampioenschap van Nederland. Tegen VTV uit Nieuwegein werd in de thuiswedstrijd in Wessem een 4-2 overwinning behaald. Omdat SKF een puntje morste tegen Vriendeschaar plaatsten zowel VTV alsook Westa zich voor het toetje van de eredivisie.

De Westa dames startten voortvarend aan de wedstrijd tegen de tegenstander uit Nieuwegein. Li Nan Sun maakte in drie games gehakt van Vera van Bohemen. Karlijn van Lierop wist pas in de vijfde game met 12-10 te winnen van Jacintha de Hoop. Emma van der Zanden moest zelfs een 0-2 achterstand goedmaken om in de vijfde game genadeloos toe te slaan tegen Sanne de Hoop.

In de pauze werd duidelijk dat SKF een punt had laten liggen. Westa had toen nog maar een puntje nodig. En dat was Li Nan Sun wel toevertrouwd. Zij zorgde na de hervatting tegen Jacintha de Hoop voor het benodigde vierde punt.