Peruaans talent Nicolas Arce traint en speelt bij Westa

Het Peruaanse talent Nicolas Arce speelt en traint dit voorjaar bij de talent opleiding in Wessem. Hij komt komend voorjaar uit in het tweede heren team van Westa in de landelijke derde divisie.

Nicolas Francisco Arce Rakigjija werd geboren in Lima op 27 december 2002. In zijn woonplaats gaat hij naar de Santa María middelbare school en traint 3 uur per dag zijn favoriete sport tafeltennis. Hoewel hij niet veel tijd heeft voor huiswerk gaat de combinatie school en tafeltennis hem goed af.

Sinds 2014 is hij lid van en speelt hij voor het Regatas Club team. Vorig jaar februari was Nicolas een maand te gast bij Alameda Club in Californië waar Pieke Franssen de leiding heeft over de lokale tafeltennisschool. Dit jaar besloot hij om samen met zijn moeder Nathalie voor drie maanden naar Europa te verhuizen voor een trainingsstage om zijn prestatie niveau te verhogen. Zijn doel is om op termijn deel uit te gaan maken van het Peruaanse nationale team. Op dit moment staat hij tiende op de Peruaanse ranglijst. 

Na de middelbare school wil Nicolas tafeltennis gaan combineren met een studie natuurkunde aan de universiteit van Lima.