TTO Limburg Symposium 2018

Op donderdag 16 augustus vindt tijdens de trainingsweek de tweede editie van het TTO Symposium plaats. Voor dit symposium worden aangesloten clubs, spelers en ouders, trainers en andere betrokkenen uitgenodigd. Het TTO Symposium heeft een informatief karakter met kennisoverdracht als doel. Tijdens dit symposium willen we jullie op een laagdrempelige manier inspireren en informeren over belangrijke thema’s binnen talentontwikkeling.

Via deze weg willen wij u informeren en van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij het TTO Symposium op donderdag 16 augustus van 19.00-21.00 uur. Locatie is tafeltenniscentrum Wessem (Kloosterlaan 6B Wessem). Wij verzoeken u tijdig, uiterlijk maandag 13 augustus kenbaar te maken of u aanwezig bent. Inschrijven dient te gebeuren via tto@nttblimburg.nl

Workshop en sprekers:

 1. Inleiding TTO Limburg
  Een korte inleiding en stand van zaken over de voortgang op het werkplan TTO 2016-2020.
 2. De cruciale rol van de ouder bij talentontwikkeling
  De rol van ouders blijkt binnen de sport steeds crucialer. Ze zijn immers diegenen die veel bekostigen, met sporters meereizen, keuzes maken en die er enorm veel tijd en energie er in steken. Ook bij tafeltennistalenten zien we dat ouders veel positieve, maar ook negatieve invloeden hebben op de ontwikkeling van het talent. Lambert Schuurs, oud tophandballer en vader van Demi (toptennisster), Perr (voetballer van Ajax) en Fleau (handbalster Sittardia) deelt op donderdag 16 augustus zijn visie en ervaringen op het omgaan met (top)sportende kinderen. https://www.trouw.nl/home/in-huize-schuurs-draait-alles-om-de-bal~aa25949a/

  Lambert Schuurs, oud- tophandballer en recordinternational van het Nederlands handbalteam is tegenwoordig assistent trainer bij OCI LIONS. Het kan geen toeval zijn dat alle drie zijn kinderen topsport bedrijven. Zoon Perr Schuurs maakte afgelopen seizoen de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Dochter Demi wint de ene naar de andere dubbeltitel in het internationale tenniscircuit en dochter Fleau handbalt in het eerste damesteam van Sittardia.

 3. Demonstratie van een nieuw video (analyse)systeem binnen de tafeltennissport
  Videoanalyse is bijna niet meer weg te denken uit de zwemsport. Sander Schreven en Bob Perik reizen regelmatig met o.a. Ranomi Kromowidjojo door het internationale zwemcircuit. Hun werkzaamheden en expertise kan het verschil zijn tussen goud en zilver op de Olympische spelen. Ondanks de technisch zeer complexe sport is videoanalyse in de tafeltennissport nog een grote onbekende. Sander en Bob ontwikkelen momenteel een videosysteem dat ook tafeltennissers gaat helpen in hun uitdaging naar dé perfecte techniek! Tijdens deze avond wordt een eerste demonstratie gegeven! https://decorrespondent.nl/3001/dankzij-deze-denktank-zwemt-kromowidjojo-in-rio-de-race-van-haar-leven/265012803165-aa6fe44e

Bob Perik werkt als werkt als Java Software Engineer bij InnoSportLab Eindhoven. Hij werkt aan innovatieve technologie om zwemslagen van zwemmers te perfectioneren. Sander Schreven is als bewegingswetenschapper en videoanalist verbonden aan het InnoSportLab Eindhoven en de nationale zwemploeg en helpt topzwemmers om hun techniek tot in perfectie uit te laten voeren