Westa gaat vol voor de eigen jeugd

Na de recente degradatie uit de eredivisie gaat Westa vol voor de eigen jeugd. De jeugdige talenten Barry Berben en Jelle Moris maken de overstap naar het eerste team dat komend seizoen uitkomt in de eerste divisie.  De youngsters zullen in de dadendrang terug naar het hoogste niveau van Nederland worden omringd door routiniers die hun sporen afgelopen jaren in het vaderlandse tafeltennis hebben verdiend.

Het team wordt namelijk gecompleteerd met drie oud kampioenen, te weten Daan Sliepen, Paul van de Leur en Liu Qiang. Coach van het team is Rob van Lier. De ambitie wordt om de talenten het maximaal mogelijke aantal wedstrijden te laten spelen. De club uit Wessem heeft een rijke historie en speelde ruim 20 jaar onafgebroken in de eredivisie met als hoogtepunten de twee landstitels in 2011 en 2012.

Westa heeft bovendien in  ’t Veerhuis Wessem een nieuwe hoofdsponsor voor de herensectie aan zich weten te binden voor de komende drie seizoenen.

Hoofd talentontwikkeling & topsport Jorg Smeets : ‘Door de onverwachte degradatie moeten wij komend seizoen noodgedwongen en versneld de toch gewenste vernieuwing en verjonging doorvoeren. Hierdoor starten we het nieuwe seizoen in de eerste divisie met een team van twee 14 jarige jeugdige Wessemse talenten aangevuld met spelers met de benodigde ervaring. Het is een geweldige geste dat clubmannen pur sang zoals Daan Sliepen en Paul van de Leur een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van onze talenten en dus ook van ons nieuwe eerste team. We zijn dan ook erg content om aan de start te verschijnen met een team van louter Westanen. De doelstelling wordt om met eigen opgeleide spelers binnen afzienbare tijd terug te keren in de eredivisie, aldus Smeets’’.

Het Anytime Fitness Westa damesteam blijft voor komend seizoen hetzelfde. Smeets over de dames: ‘’Het damesteam bestaat komend seizoen uit Li Nan Sun, Amber van der Velde, Karlijn van Lierop, Emma van der Zanden en Kelly van Zon. De jonge meiden hebben afgelopen jaargang een prima ontwikkeling doorgemaakt. Komend seizoen wil Westa een gooi doen naar de play-off om uiteindelijk mee te strijden om de nationale titel”.