Westa heren degraderen uit eredivisie

De tafeltennissers van Wijzenbeek Westa zijn afgelopen zondag voor het eerst in de clubhistorie gedegradeerd uit de eredivisie. Na de nederlaag in de beslissende derde wedstrijd in de play-downs  tegen TTV Hercules, verloren de heren zondagmiddag in Deventer met 2-3 van TTV Scylla uit Leiden. Zo werd de laatste ontsnappingskans en strohalm om alsnog tegen een runner-up uit de eerste divisie te spelen misgelopen.

Na het vertrek in de winterstop van Liu Qiang, terug naar zijn geboorteland China, speelden Rino Alberts, Nicolas Schenkel en Filip Cluyts een spannende tweede seizoenshelft maar wisten degradatie helaas niet af te wenden. De club uit Wessem speelde 20 jaar onafgebroken op het hoogste niveau met als hoogtepunten de twee landstitels in 2011 en 2012.

Rino Albers verloor in de eerste wedstrijd in vijf games van Olivier Altenburg. Nicolas Schenkel bracht de stand weer op gelijke hoogte door ook in vijf games van Gerard Bakker te winnen. Filip Cluyts was in drie games kansloos tegen Kim Vermaas. Rino Alberts bracht de spanning weer volledig terug in de wedstrijd door in drie games van Bakker te winnen. Nicolas was in de beslissende wedstrijd niet bestand tegen Altenburg.