Team Westa Talent tweede in Linz

Jelle en Barry ongeslagen in het dubbelspel in Linz

Team Westa Talent, met Barry Berben ( 14 ) en Jelle Moris ( 14 ), is vanavond in Linz tweede geworden tijdens het 18. Linz-Austria Open Youth Championship. In de finale verloren Berben en Moris met 2-3 van het Tsjechische selectieteam SK Jiskra Domazlice / KST Rakovnik. In de halve finale versloeg Team Westa de Denen van Hillerod.

In Linz wordt het jaarlijkse vierdaagse internationale Paastoernooi gespeeld met zowel team- alsook enkelspelen. Aan het toernooi doen 400 spelers en speelsters mee uit 20 landen. Gespeeld worden 1000 wedstrijden per dag op 63 tafels. Barry Berben en Jelle Moris spelen morgen ook nog bij de laatste 16 van het enkeltoernooi.

In de finale werd door de verliespartijen van Jelle Moris tegen Jan Pisar ( 1-3 ) en van Barry Berben tegen Ondrej Kveton ( 0-3 ) een schijnbaar onoverbrugbare achterstand opgelopen. Maar het dubbel bracht een kentering. Het dubbel Berben/Moris verloor dit toernooi geen enkele wedstrijd ( 3-1 winst ). Vervolgens won Barry Berben met 3-1 van Pisar en was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Jelle Moris vocht zich, na twee keer game verlies tegen Kveton, als een leeuw terug in de wedstrijd door de derde game te winnen. Maar de beslissende game was toch voor de Tsjechen.

Zilver voor Team Westa Talent